van Wijck on the road again

Alle blogs van onze reizen

Dag 12, San Francisco

140812 SanFrancisco (48)

2014-08-12 09.54.10
Een coole auto voor loos alarm

 

Het ontbijt in het hotel bestaat uit kleine cakejes, appelflapjes enzo. Op zich wel lekker, maar als ontbijt… Na het ontbijt wil Philip zich nog even douchen als er een nare brom op de gang te horen is, het brandalarm gaat af. Dan toch maar naar beneden. Na een hele korte tijd staan er twee dappere brandweerauto’s op de stoep die zo uit de serie van Happy Days lijken te zijn weggereden. Het lijkt loos alarm te zijn en met de hulp van een brandweerman loodsen we de auto tussen de brandweerauto’s door op weg naar een fotoshop.
De camera heeft nl. lelijke vlekken op de foto die verwijderd moeten worden. Via internet een mooi adresje in chinatown ervoor gevonden. De shopowner legt duidelijk uit hoe het allemaal gereinigd moet worden, zodat we het nu zelf kunnen. Weer terug bij het hotel kan alsnog de uitgestelde douche genomen worden, zodat we schoon op weg kunnen naar de fietsen verhuur, twee blokken verderop. 140812 SanFrancisco (12)We krijgen allemaal een prima fiets, helm en slot en gaan op weg naar fisherman’s wharf, waar de pont vertrekt naar Angels Island. De pont vertrekt over een uurtje, dus kunnen we nog even naar Boudin, de wereldberoemde zuurdesem bakker. In de etalage staan 2 bakkers mooie schilpadden te maken. 140812 SanFrancisco (8)Prachtig om te zien hoe dat gemaakt wordt. We drinken daar meteen iets en kopen wat brood voor de lunch. Dan gaan we op weg naar Angels Island, een mooi eiland naast Alcatraz, dat gebruikt is als fort, quarantaine voor zieken en vreemdelingen opvang. We hebben zo’n anderhalf uur om het eiland te verkennen, want om 15:30 gaat de laatste boot al. Na een klein stukje omhoog fietsen blijkt het goed te doen te zijn. We genieten van het mooie uitzicht en de geuren op het eiland en maken natuurlijk veel foto’s van de golden gate bridge en San Francisco. 140812 SanFrancisco (63)Op ¾ van het eiland klaagt Bas over zijn achterband, deze blijkt lek te zijn. Niet echt prettig, maar Bas achterop bij Niels en Philip met twee fietsen moet ons op tijd bij de pont brengen. Met een klein valpartijtje van Philip en wat sportief geloop van Bas bij de heuvels op, zijn we toch ruim op tijd bij de pont. We gaan toch via Tiburon, want daar is een fietsenwinkel die de band kan maken. Deze blijkt inderdaad dicht bij de pont te zitten, maar is helaas van maandag tot en met donderdag gesloten. Een belletje met de eigenaar leert dat we over 4 mijl wel een fietsenwinkel tegen komen. Mooi niet dus. Na een poosje zijn we het wel zat en schieten een local aan of er een fietsenwinkel in de buurt is. Na wat belletjes blijkt het nog wel even weg te zijn, balen. Gelukkig heeft hij nog wel een bandje liggen zij het van een mountainbike, dus wat kleiner en dikker. Nou, die krijg je op zo’n moment natuurlijk prima eromheen en we zijn weer helemaal blij. 140812 SanFrancisco (74)Na wat mijlen komen we in de buurt van de brug, waarvoor nog wel een flink heuveltje met klimmetjes uit de buitencategorie bedwongen moet worden. Mirjam is er dan best wel klaar mee, maar zet door en rond 18:30 staan we allemaal op de golden gate bridge. De tocht eroverheen is natuurlijk prachtig. Vooral de wind rondom de grote steunpalen is enorm en verbazingwekkend.

In San Francisco zien we een leuke pizzeria waar we dan allemaal wel willen gaan eten. De pizza’s zijn weer ernstig groot en lekker. Wel jammer dat we nog wel een kleine 2 kilometer naar het hotel moeten overbruggen. Vooral de heuveltjes op in de stad zijn nog een aardige uitdaging voor de prikkende beentjes. Weer terug in het hotel is al weer erg laat. Nog even douchen en knorren maar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *