van Wijck on the road again

Alle blogs van onze reizen

Dag 8, Prineville – Bend

 

140808 Prineville-Bend (57)
140808 Prineville-Bend (3)We beginnen te wennen aan de tijd en worden al een kwartier later wakker. Het ontbijt in het hotel is prima en al snel zitten we in de auto op weg naar de painted hills, een klein uurtje rijden van het hotel vandaan. Bij het tanken is er opeens wat geschreeuw en rumoer. Iemand probeerde een frisdrankfles met benzine te vullen en dat schijnt bij wet verboden te zijn. Tenminste dat wist de bediende snel te roepen:
Weer iets geleerd. Na een klein uur rijden doemen ineens de painted hills op. Mooie kleuren van groen, rood, geel en wit maken het totaal plaatje erg bijzonder. We maken genoeg foto’s en lopen alle hikes bij deze ingang. Op zich niet zo moeilijk. 140808 Prineville-Bend (7)Het zijn er maar 3 en maximaal 1 mijl lang. Goed te doen, al lopen we snel te hijgen als een paard. Het blijkt dat we toch wel wat hoger zitten dan gewend. Het uitzicht is in ieder geval prachtig en we kunnen ook heel goed een paar heuvels van dichtbij bekijken. Het heeft nog het meeste weg van gravel. Mooi dat de natuur het zo voor ons bijhoudt. De hike langs de fossielen, die daar ook liggen, valt wat tegen. Gelukkig is deze ook kort dus heb je niet het idee teveel inspanning voor Joker te hebben gedaan. Toen we nog een kleine hagedis tegenkwamen die zich ook nog eens voor ons ging opdrukken was ook deze trail de moeite waard.

 

140808 Prineville-Bend (42)140808 Prineville-Bend (55)140808 Prineville-Bend (73)

Op de terugweg rijden we weer langs ons hotel van de afgelopen nacht. We rijden snel door, want eten en Apple Paddler gaat bij ons niet meer samen. We kopen in het dorpje wat broodjes en eten die voor het dorpshuis (denken wij) op een mooie picknicktafel op. Het leven is goed.

140808 Prineville-Bend (85)Wij komen al rond 15:00 uur in Bend bij ons hotel aan. Een lekker zwembadje ligt al in de zon op de jongens te wachten. Daar wordt al snel gehoor aan gegeven en voor je het weet is het al weer tijd om een restaurant op te gaan zoeken. Dit keer is de voor ons bekende Olive Garden aan de beurt. We blijken niet de enige te zijn met dat idee en krijgen een pager mee, waarmee we buiten wachten. Na een goed kwartiertje kunnen we plaatsnemen aan een tafeltje. Er is veel keuze en na enig getwijfel en goed kijken heeft iedereen een keuze gemaakt. Het is weer allemaal voortreffelijk. Op de hotelkamer doen de mannen met Mirjam nog een spelletje skibo en ik haal de achterstallige dagen van de blog in.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *