van Wijck on the road again

Alle blogs van onze reizen

Dag 20, za 17/8. Canada, de finale.

>>CAMPBELL RIVER -> VICTORIA<<

‘s Morgens wordt ik om een uur of 6 wakker. Een mooi moment om een foto te maken vanuit de hotelkamer. Door de lichte bewolking en het vroege uur is er een mooie blauwe gloed. Wow!

Mooi wakker worden.

Ik ga toch nog maar een uurtje slapen en ben dan toch echt wel wakker. De rest heeft nog iets meer tijd nodig, maar wordt gelukkig uiteindelijk ook wakker. Het ontbijt moeten we elders vinden, dus stoppen we alles weer in de auto en gaan we op weg naar een lokaal restaurantje, Popsey’s. Het ligt wat afgelegen en is blijkbaar erg goed, want het is er zeer druk. We kunnen snel zitten en moeten even wachten op ons ontbijt. We zijn op onze hoede, dus bestellen niet teveel. Al die hashbrowns erbij is eigenlijk niet eens heel lekker en je eet het toch op. We bestellen dus een ei met toast en bacon en de mannen gaan voor de fluffy pancake. Het wachten wordt beloond met een echt lekker ontbijtje. Niet in de laatste plaats door de hoeveelheid, die precies mooi is zo.

oldtimer festival in LadySmith

Vandaag een aardig ritje naar Victoria, waar we morgen met de boot naar de States zullen vertrekken. Onderweg stoppen we bij het dorpje LadySmith om de benen te strekken en iets te eten. We vallen met de neus in de boter, want er is een oldtimer festival. De meest mooie, oude Amerikaanse bakken staan hier glimmend en wel het oog te strelen. Er is ook live western achtige muziek, waarbij het best jammer is dat de band zeker tot de oldtimers gerekend kan worden en niet de investering in een autotune hebben gedaan. Het mag de pret niet drukken en neemt zeker de glans van de bolides niet af. Genieten dus.

Ook dit is Victoria

We scoren nog wat broodjes en KFC voor de liefhebber en rijden door naar Victoria. Daar komen we iets voor vieren aan en horen een enorme herrie van buiten in onze kamer waar we ook nog eens moeten gaan slapen. Dat gaat niet gecombineerd kunnen worden. Gelukkig zeggen ze bij de balie dat er tot 6 uur een pool party is en het daarna stil is. Dan is het prima en niet veel later zitten wij ook in de pool. Wat het zwembad eerder deze week te koud was, is deze eigenlijk te warm. Maarja het blijft wel lekker.



Na het zwemmen gaan we Victoria in om iets te eten. We zien een leuk tentje (Cactus Club Café), met een grote groep wachtenden ervoor. Daar zal het wel goed zijn. De rij is maar tijdelijk en het eten is er inderdaad zeer lekker. De presentatie is ook nog eens smakelijk, top dus. We wandelen terug naar het hotel waar we nog even chillen, voordat we niet al te laat gaan slapen. Morgen vroeg dag, want we moeten op tijd de ferry hebben.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *