van Wijck on the road again

Alle blogs van onze reizen

Dag 24, Een goddelijke tuin (Colorado Springs)

De laatste volle dag in de States voor dit jaar. We slapen nog een nachtje in hetzelfde hotel, dus kunnen we zo naar beneden voor een ontbijt. Het is er best druk en we zitten aan een tafel met wat oudere mensen uit Texas. Volgens hun is er daar echt niets te beleven en ze adviseren er zeker weg te blijven. We zullen het zien of het ooit nog eens bij ons op de route komt. Ik moet toch een keer aan iemand vragen of dit de weg naar Amarillo is. Tja, waar past dat beter dan in Texas.

Na het eten gaan we naar de Garden of the Gods. Eerst maar naar het visitors center en het blijkt een compact park te zijn. We parkeren de auto in het park en hebben zelf door dat we ietwat verwend zijn. Het zijn best grappige rotsen, die zo in een groene omgeving uitsteken en het park zelf is heel netjes aangelegd en onderhouden. Enige vergelijking met een national park gaat mank en moet je dan ook niet doen. Het is een mooie omgeving en we lopen lekker door het park heen en bewonderen de rode rotsen. Oja, er is ook nog één witte, die wil ik natuurlijk niet overslaan.

Lunch in het park

Na wat omhooggeklauterd te hebben gaan we weer terug naar de auto, waar we zowaar een hertje (ofzo) spotten. Meteen maar wat foto’s maken, want we hebben nog niet al te veel wildlife gezien. Met de auto rijden we verder in het park en stoppen nog even bij de balancerende rots, hoe zouden ze toch aan die naam komen? We zijn niet de enige en het is er dan ook druk met mensen die balancerend op de foto willen.
Na dit moois rijden we naar de Safeway voor een bagel en salade die we in een park lekker opeten. Net op tijd, want bij het laatste hapje kondigen de eerste druppels zich al aan.

Weer terug in het hotel giet het al flink en gaan wij de koffers maar vliegreis proof inpakken. Zeker met de extra tas past alles prima en wellicht dat we morgen dan nog maar een stopje bij de outlet maken, wat moet, dat moet. Ook checken we in, zodat ook BA ons verwacht.

We pakken dit keer de auto naar een restaurant: BJ Brewery, naar wij nu weten een keten. De naam blijkt wat te ambitieus gekozen, want pas het vierde biertje dat ik bestelde was ook daadwerkelijk leverbaar. Er was een actie geweest en de taps waren grotendeels leeg. Mijn biertje smaakte in ieder geval prima. We sluiten de reis af met een Tri-tip en ribs voor mij en Mirjam met garnalen. Een lekkere afsluiting.

One Reply to “Dag 24, Een goddelijke tuin (Colorado Springs)”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *