van Wijck on the road again

Alle blogs van onze reizen

Dag 22, Regen of geen Regen, dat is de vraag (Santa Fe – Raton)

Het ontbijt is niet anders dan gisteren en bevalt ons wederom prima. Met volle buikjes pakken sleuren we de koffers weer een etage naar beneden en in no-time is de auto weer volgepakt en klaar om te vertrekken. We stoppen eerst nog bij de WalMart waar ik nog een korte broek scoor en wat zalfjes van Eucerin, die hier veel goedkoper zijn dan in NL.
Dan is het even zoeken naar het oude stad gedeelte van Santa Fe. Het is daar aardig druk en we zijn blij als we iemand weg zien rijden, zodat we daar kunnen parkeren. Betalen kan met een app, maar die is niet te downloaden met mijn Nederlandse Google instellingen. Als ik terug naar de meter loop, zie ik dat je aan de andere kant van de meter gewoon een creditcard erin kan schuiven en voor USD 2,- mogen we de maximale tijd van 2 uur daar staan.

We staan voor de mini Basiliek, dus daar eerst maar even kijken. De verwachtingen waren groter dan wat wij te zien kregen. Gevalletje gedaan en door dus. We lopen langs een enorme rij met kleedjes, waarop de indianen hun spullen proberen te verkopen. Vooral sierraden, maar ook meteen voor een vorstelijke prijs. Ze konden ons niet overhalen, gelukkig maar. We lopen wat door en komen uit bij een authentiek restaurant: Plaza Cafe Downtown. Er is een wachtrij, maar als wij ons willen opgeven voor de lijst is er precies een tafel voor 2 vrij, mazzeltje. Het is een leuk restaurant en we snappen dat het overvol zit. Zeer grappig is het kapotte servies, dat als stucwerk op de muur is aangebracht.

We gaan voor een pannenkoek en durven er beide wel twee te bestellen. Eén karnemelk (= normale) versie en één met blauwe bessen, mais en pijnboompitten. Dit afgetopt met een sinaasappel siroop met kaneel. Je moet maar durven, maar het bleek een mooie combi te zijn. Alleen waren de pannenkoeken van een flink formaat, dus hebben we wat achter moeten laten.
We lopen nog wat verder en vinden ook een geocache in de lobby van een hotel. Wel een echte schatkist, dat dan weer wel. Dan gaan we weer verder, op weg naar Raton.

We stoppen eerst bij Las Vegas NM, ouder dan het bekende Las Vegas in Nevada. Dat is ook wel te zien, want het is een berg oude meuk daar en veel is leeg en verlaten. Er is wel een mooi oud hotel, waar we van dezelfde cash owner een geo-cache in de lobby vinden. Als we buiten komen is de lucht al aardig donker en gaat het waaien, de regen is in aantocht.

Onderweg zien we een paar mooie flitsen hier en daar en krijgen we ook wat druppels. We rijden echter tussen de buien door, wat wel mooie plaatjes van luchten oplevert, inclusief regenbogen.
In Raton moeten we even zoeken naar het motel, dat net iets verder op de weg blijkt te zitten. Het is een oud motel uit 1956, met authentieke details. Alles is wel netjes bijgehouden en we zijn blij hier een nachtje te kunnen vertoeven.

Tussen de buien door rijden

Als restaurant tip geeft de eigenaar de pizzeria aan, waar wij beiden wel oren naar hebben. Het blijkt dat meer mensen dit een goed restaurant vinden, want ook hier is het aardig druk. De pizza’s zijn dan ook lekker en het is ook nog eens zeer goed te betalen. Na de pizza gaan we nog even langs de mc voor een koffie en loggen we een cache. De koffie willen we voor ons motel opdrinken, maar de muggen drijven ons snel naar binnen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *