van Wijck on the road again

Alle blogs van onze reizen

Dag 18, do 15/8. Het leven op een eiland

>>VANCOUVER -> GOLD RIVER<<

We staan op tijd op, snel douchen en de auto inpakken. Dan rijden we snel langs de Safeway en gaan er ook nog naar binnen voor brood voor het ontbijt. De keuze aan lekker brood is hier echt enorm, toch heeft snel iedereen wat ie wil hebben. Met een volle auto en ontbijt in de achterbak sluiten we aan in de file naar Horseshoe bay want daar vertrekt onze ferry naar Vancouver Island. We zijn er iets over half tien en op de borden staat dat we mogelijk een bootje moeten wachten. We hebben geluk, want om 10 voor 10 rijden we de boot op en niet veel later verlaten we al varend Vancouver. Gelukkig voor Niels is het een rustig tochtje van een 1 uur en 40 min. We mogen zo’n beetje als eerste de boot af en in no-time zitten we op de snelweg naar het hart van het eiland. Best een flink eiland, want we moeten nog wel een goede 3 uur rijden.

Wij komen aan, deze vertrekt

De lunch doen we bij een kip restaurant, Niels blij want het heeft veel weg van KFC. Nu past het eten dat wij krijgen heel goed bij mijn beeld van de KFC, het is slecht te hachelen. Niels denkt daar anders over en vindt het een groot verschil met de KFC en bestempeld dit “restaurant” tot by far de slechtste van onze vakantie. Kijk, daar zijn we het in ieder geval allemaal over eens.

Een klein stukje Vancouver Island

Het tweede deel van de reis begint wat bobbelig, de weg dan. Die is niet al te best, maar gelukkig zitten we al redelijk snel op een snelweg en genieten we van het moois om ons heen. Wel weer gewoon bergen met wat water, toch zijn de composities die wij voorgeschoteld krijgen zeer fraai. We stoppen onderweg een paar keer kort om even over de rand te gluren en een foto te maken en komen dan later op de middag in Gold River aan. Best nog wel een aardig dorpje en het hotel overtreft onze verwachting. Het ziet er superleuk uit, zeer persoonlijke ontvangst en mooie kamers met fraai uitzicht. Wat wil je nog meer.

Het zwembad voor vandaag

Als we ingechecked zijn gaan we in de buurt even lekker zwemmen in een rivier. Het water is best wel fris, maar als je er even in zit is het wel te doen.
Dat zwemmen maakt hongerig en in het dorp is de keuze beperkt. We kiezen een restaurant dat ons het beste lijkt en we hebben een goede keus gemaakt. Ook hier weer een mooi uitzicht en heerlijk gegeten. Nu de buikjes vol zijn, toeren we naar een haventje een paar km verderop. Niels vindt het wel best en stapt uit bij het hotel. Onderweg komen we nog 2 hertjes tegen, die zich rap uit de voeten maken als ze ons zien. Aan het einde van de weg is er weinig te beleven. De kleuren in de lucht zijn wel erg fraai en het gehele uitzicht is ook mooi. Dan keren we terug naar het hotel waar we na wat spelletjes op het mobieltje de oogjes toe doen.

Vancouver Island bij bijna nacht

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *