van Wijck on the road again

Alle blogs van onze reizen

Dag 13, za 10/8. Yogi’s lunch

>>GOLDEN<<

Na het rumoer van de vorige nacht, is dit een verademing. Heerlijk gelapen met alleen het geluid van een vogeltje. We zorgen dat we om 8.30 gedouched bij het ontbijt zitten. Het is één grote tafel voor alle B&B gasten. Super gezellig en ook nog eens een heel lekker ontbijt. Nog eens iets anders dan de standaard hap bij de hotels. Bij het ontbijt krijgen we van andere gasten de tip om niet naar Lake Louise te gaan, want veel te druk, maar naar Lake Bow. Dat meer blijkt ook een eindje buiten de standaard route te liggen, dus is het daar inderdaad een stuk rustiger.

Diepblauw/groene kleur van Lake Bow

De kleur van het meer is prachtig blauw groen en het ligt ook geweldig tussen de bergen in. We besluiten een flinke hike te gaan doen naar de watervallen. Eerst lopen we door een bosrijk gebied langs het meer om daarna via een rivierbedding naar een flinke klim te lopen. Gelukkig is het vandaag niet zo warm, met 16 graden zelfs fris. Perfect weer voor zo’n hike. Het geluid van en het uitzicht op de watervallen en de gletsjer is geweldig. We eten er een kaasbroodje en genieten even van de omgeving. Op de terugweg blijven we ook nog even stilstaan bij het woeste water dat van de berg afkomt. Eenmaal terug bij het startpunt zijn we een goede ervaring rijker en heel wat foto’s verder.

Yogi aan de lunch

Dan besluiten we toch nog maar even bij Lake Louise langs te gaan. Het loopt tegen vieren aan als we daar aan zouden komen, dan is het wellicht wat rustiger. Onderweg moeten we opeens aardig in de ankers, toch niet weer zo’n enorme file? Het blijkt een zwarte beer te zijn, die lekker aan het lunchen is van de verse bessenstruiken. We staan vrijwel eerste rij en eigenlijk net iets te dichtbij, maar het is prachtig om zo’n beest in het wild te zien rondscharrelen. Het beestje vindt het allemaal wel best en heeft geen oog voor de mensen en de vele camera’s. Na nog meer foto’s verder vinden we het wel best en gaan we ook weer op pad.

Bij Lake Louise aangekomen is het inderdaad druk. Het parkeer terrein staat aardig vol. We staan in een aardige rij auto’s die doorgeleid worden om op een ander parkeerterrein een plekje te vinden als de verkeersregelaar een ander gebaar maakt als wij aan de beurt zijn. Er is net een plaatsje vlak voor de ingang vrijgekomen, speciaal voor ons :-). Bij het meer zelf is het ook nu nog aanzienlijk druk, zeker vergeleken met Lake Bow. Er is dan ook een wat betere marketing voor Lake Louise, waar meteen opvalt dat de ligging zodanig is dat je vanuit 1 punt het hele meer en de bergen/gletsjer kunt zien. Het meer is overigens erg fris, tot zeer, zeer koud te noemen. Tevreden over wat we vandaag allemaal hebben gedaan en gezien gaan we weer terug naar onze B&B in Golden. De rit terug gaat nu gelukkig een stuk vlotter dan gisteren en we rijden meteen naar het eetcafe The Wolf Den. We kiezen daar een mooie burger uit van Bizon, Elk of kip en smikkelen van dit lekkers. Er is geen ruimte meer voor het toetje, al blijkt op de terugweg dat er een ijsje van de Mac nog wel gewaardeerd wordt. Inmiddels is het flink gaan regenen, is de auto ook weer mooi schoon.

Dikke burger

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *