van Wijck on the road again

Alle blogs van onze reizen

Dag 12, vr 9/8. Top ontbijt

>>BANFF -> GOLDEN<<

De nacht verloopt wat onrustig. We liggen met z’n 4-en op 1 kamer en er is geen airco. Op zich geen probleem nu het buiten een graad of 9 is. We zitten echter aan de snelweg, dus dat is ook al niet alles. We staan in ieder geval erg vroeg op en zitten om 7.30 uur al ingepakt en wel in de auto op weg naar BANFF. Daar worden we met veel bombarie en gekleurde lampjes binnen gehaald. De aanstichter van al dit moois wil ook graag mijn rijbewijs zien en meldt dat ik een stop bord heb genegeerd. Iets dat klopt, want ik heb dat hele bord daar nooit zien staan …duh… Hij print zelfs een welkom in BANFF papiertje uit, waarvan hij zegt dat dit de goedkoopste versie is. Nou ik vindt het nog aardig wat, maarja het is wat het is.

Welkom in BANFF

Omdat we zo vroeg zijn kunnen we naast de gondel parkeren, iets dat later die dag echt niet meer gaat lukken. We kunnen zo doorlopen de gondel in en genieten met z’n 3-en van het uitzicht. Mirjam is blij als we eindelijk boven zijn. Daar hebben we ook vouchers voor een ontbijt. Dat is wel echt heel gaaf, we zitten aan het raam met prachtig uitzicht heerlijk te ontbijten. Helemaal leuk is dat de totale prijs hiervoor goedkoper is dan een ritje met alleen de gondel later op de dag. Het is dan zo druk, dat ze op deze manier mensen vroeg willen lokken. Laat een ontbijt boven op een berg nou net onze favoriete must do zijn tijdens de vakantie.

Breakfast in Canada op grote hoogte

Na het ontbijt klimmen we al hijgend (we zitten hoog hè) een groot aantal trappen op naar het weerstation. Daar vandaag heb je echt een prachtig uitzicht over de vallei en de bergen die af en toe met wat mist bedekt zijn. Die mist wolkjes zijn goed in beweging, prachtig om te zien hoe ze ontstaan, een gevecht aangaan met een berg en weer verdwijnen.

WOW

We denken nog even na of we naar beneden willen lopen en stappen dan blij in het eitje terug naar beneden. Daar zien we dat inderdaad alles inmiddels vol staat en rijden terug naar BANFF om daar een kleine hike te lopen. Deze leidt ons langs een azuur blauw meer, waar we op verschillende plaatsen weer een nieuw ansichtkaartje kunnen schieten zo mooi is het hier. De diertjes vinden het ook een mooi plekje, vooral de muggen. We worden lek geprikt bij het leven, zodat we bij die foto momentjes niet te lang kunnen blijven staan. Het is niet anders.

BANFF zelf is ernstig toeristisch. Leuk om er even doorheen te rijden, een geocache te doen, wat eten te kopen en snel weer weg te gaan. Dat doen we dan ook. Net buiten BANFF vinden we een leuke tafel midden in het bos waar wij gaan lunchen. Daarna is het op weg naar Golden, waar we twee nachten in een B&B blijven. Onderweg stoppen we nog een paar keer om iets te bekijken. Een van de dingen is een aantal extra cirkels/loops die ze hebben gemaakt om de treinen de steile helling op te laten komen. Net als we weg willen gaan hebben we geluk, er komt een trein aan.  Deze is knap lang en we kunnen hem zo op 3 plaatsen tunneltje in en uit zien rijden #goedetiming. Nadat we nog maar 10 km voor Golden rijden, staat het ineens muurvast en dat blijft even zo. Sterker nog, het even wordt al snel 2.5 uur. Gelukkig staan we in de schaduw, is er een lekker briesje en hebben we een gezellige asfalt ontmoeting met een mede file staander. Als we uiteindelijk in Golden aankomen blijken we in de middle of nowhere te zitten, top dus. Op aanraden van de eigenaresse gaan we eten bij eleven22. Dat was een goede tip, want het eten is goed gekruid en smaakt heerlijk. Daarna geen geocache, maar nog snel even iets halen bij de supermarkt en weer terug naar de B&B.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *