van Wijck on the road again

Alle blogs van onze reizen

Dag 5, vr 2/8. Koffers vullen

>> SILVER LAKE -> PORTLAND <<

Als we ‘s morgens naar buiten lopen is het al best wel lekker. Aan de picknicktafel is er met enige moeite voldoende bereik om de blog te schrijven. Helaas komen er steeds meer waterspetters op het toetsenbord, het miezert. Veel meer dan dat zal het vandaag ook niet worden, maar het is voldoende om binnen te gaan zitten. Na de blog is het inpakken geblazen, want er is hier geen mogelijkheid om een ontbijt te scoren. De Mac wordt uitgekozen als ontbijt verstrekker. Laat ik zo zeggen: Het is een ontbijt, niet vies, maar ook niet veel meer dan dat.

Nadat we de mac achter ons hebben gelaten en de auto hebben voorzien van het nodige drinken gaan we op weg naar Portland. Beter nog, onder Portland, want we willen wat gaan shoppen bij de outlet. Nu is dat sneller gezegd dan gedaan, want het is een drama om Portland te doorkruizen en ook daarna is er nog het nodige fileleed. Aangekomen bij de outlet lopen we de ene na de andere winkel in om de tassen te vullen. Niet overal zijn de prijzen even interessant, maar daar shoppen we wel omheen. Bij de outlet zit ook een pretzel keten achtig iets, waar we lekkere en bijzondere pretzels eten. Er is een hoop keus, wij richten ons op de hartige varianten met pepperoni en hotdogs. De pretzel met nootjes kan zonder meer bij de zoetige variaties ondergebracht worden. Daarmee is de middag al bijna gereed en is het tijd om het hotel op te zoeken. Ook nu valt de drukte rondom Portland op, er is een dikke file. Gelukkig weten we toch bij het hotel te komen en checken in.

Een spelletje bij de Cracker Barrel

Bij het hotel zitten ook wat drankjes aan de bar. De jongens zijn toch echt geen 21, dus aan de limo. De oudjes nemen wel een alcoholische versnapering. We raken wat aan de praat met wat semi locals (ze komen uit Bend) en gaan daarna wat eten in ons favoriete restaurantje: “De cracker Barrel”, een leuke keten, met old school Amerikaans eten. Lekker om hier ook eens het diner te bestellen, al gooien ze wel een vage saus op de kip. Het mag de pret niet drukken. Als toetje nemen de jongens een dubbel choco fudge met coca cola bereid. De structuur van de cake is super lekker, het is wel hoog in het zoet. Toch gaat hij zonder problemen schoon op, zodat we weer met een vol buikje de halve mijl naar ons hotel kunnen teruglopen. Daar passen we nog even wat kleding, om te kijken of we morgen nog iets moeten terugbrengen. Dan is het tijd om op stok te gaan, wat we ook doen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *