van Wijck on the road again

Alle blogs van onze reizen

Dag 2, di 30/7. Bijltjesdag

>> FEDERAL WAY -> PACKWOOD <<

De nacht verloopt niet geheel rustig. We moeten natuurlijk nog wennen aan de nieuwe tijdzone, maar het is ook de dag waarop ik gebeld wordt met de uitslag van de reorganisatie bij de bank. Mag ik blijven of niet?
Om 0:15 uur Seattle tijd krijg ik het bericht dat mijn chef en mijn directe collega’s niet geplaatst zijn. Dat is balen. Toch maar zo veel mogelijk proberen te slapen, maar om half zes zijn we toch echt wel wakker. Ik stuur de big chief een what’s app, dat hij mij nu ook wel mag bellen en niet nog 3 uur hoeft te wachten, wat de oorspronkelijke planning was. Al binnen een kwartier heb ik hem, samen met iemand van HR aan de lijn. Hoe de reis was verlopen enzo….allemaal leuk die gesprekszaken, maar ik wil eigenlijk maar 1 ding horen. Ben ik in of uit? Dan komt het verlossende woord van Kees: “Ik heb goed nieuws”….YES. Daar valt de last van de schouder, laat de vakantie maar beginnen.

Alleen voor Bas is 6 uur, ook in de nieuwe tijdzone, nog wat vroeg. Niels gaat lekker een rondje rennen en scoort een banaan als bodem en vertrekt. Bas en ik willen gaan zwemmen, maar dat blijkt nog dicht te zijn. Nouja, de volgende keer beter. Niet veel later is Niels al terug van zijn rondje. Blijkt dat omgeving Seattle toch wat heuveliger te zijn dan in ons Alphen. Hij heeft toch nog wel een aardig rondje gemaakt: Chapeau.
Mirjam is inmiddels ook klaar met het organiseren van de koffers (tot zover de traditionele verdeling in huize van Wijck 🙂 ) en we gaan ons eerste ontbijtje in de States nuttigen. Een prima ontbijtje, zeker omdat we natuurlijk onze eigen kaas met schaaf mee hebben.

Nadat we de auto hebben ingepakt vertrekken we naar walmart om het e.e.a in te slaan. Voor de jongens een mooie gelegenheid om de Snap reeksen te verversen want er zit toch zeker al weer een kwartier tussen de wifi in het hotel en nu. Deze Walmart heeft geen versafdeling, dus stoppen we later bij de Safeway om daar een lekkere lunch en BBQ ingrediënten te kopen. Ons huisje staat nl. midden in het bos en er staan 2 BBQ’s. Wij gaan niet meer weg :-). Nouja, nog heel even in de middag naar het dorp Packwood, om wat muggenspray te halen, maar dat is het dan toch wel.
Niet lang daarna zitten we, heerlijk genietend, op de veranda lekker de BBQ op te stoken. Als toetje vers gemalen koffie met een cookie: LIFE IS GOOD.

USA = BBQ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *