van Wijck on the road again

Alle blogs van onze reizen

Dag 20, Morton – Westport. “De frisse oceaan”

 

170805 Morton - Westport (1).jpg

Het ontbijt zit één deurtje verder dan onze kamer,  dus daar hoeven we niet veel voor te doen. Het is een prima ontbijt, we kunnen weer goed gevuld op pad. Vandaag hoeven we niet al te lang te rijden, zodat we ook nog even naar het strand kunnen, althans dat is de planning.
Onderweg komen we een Walmart tegen, die zowaar de broek heeft die Bas zoekt. Die is ook weer blij.

170805 Morton - Westport (4)
De maat nemen

Een afslag verderop zitten nog een paar outlets, waaronder die van Ralph Lauren. Er zijn leuke aanbiedingen, dus neemt het passen en beslissen wat meer tijd in beslag dan vooraf gedacht. Gelukkig hebben alle mannen weer een overhemd voor weinig, dat maakt alles goed. We rijden door en zien vooral een wat plat landschap (natuurlijk wel met een bergje op de achtergrond) en veel dorpjes en stadjes uit de categorie kerk, kroeg en paar huizen. De lunch eten we in de auto en slaan zo twee vliegen in één klap.

Ons Motel in Westport is echt Amerikaans en zou zo uit de 50-er jaren kunnen komen. Voor de deur parkeren en een prieeltje waarin je een vuurtje kan maken, waarop je dan ook weer kan BBQ-en. De Chinese dame (qua uiterlijk en uitsplaak zeker) is vriendelijk en biedt ons alles aan uit het mini winkeltje dat ze heeft. Uiteraard is alles inbegrepen bij de kamer. We hebben net gelunched, dus slaan we even over.


Na de auto nog even met de tuinslang afgespoeld te hebben gaan we naar het strand. Het is inmiddels al ruim na vijfen en de temperatuur is hier aanzienlijk lager dan we de afgelopen dagen in de hittegolf gewend waren. Met een graadje of 20 heb je het wel gehad. Tenminste, totdat je de zee in gaat. Die is echt heel koud. Laat ik het zo zeggen, je hebt een stuk meer ruimte in de broek na het zwemmen. Alleen Bas durft het aan om een frisse duik te nemen, wat natuurlijk meteen gesnapchat moet worden. Hij liever dan ik.

Voor het eten gaan de downtown Morton kijken. Het is een echt vissersplaatsje aan zee, met een kleine boulevard. Het aantal eettentjes is beperkt en bij een soort vis snackbar is het ernstig druk, daar kun je dus goed eten. We staan net in de rij of er komen mensen naar ons toe met de vraag of wij met z’n 4-en zijn. 170805 Morton - Westport (15)Zij willen net gaan en dan kunnen we mooi hun tafeltje nemen. Dat laten we ons geen twee keer zeggen en duiken aan tafel. Ik stap snel weer in de rij om ons eten te bestellen. Het wordt fish & chips en natuurlijk 1 cheese/bacon burgen without veggies. Dan begint het wachten, dat uiteindelijk een uur zou gaan duren. Het is er echt goed druk en er wordt ook veel meegenomen.
Als het eten arriveert, is het logisch dat hier zo’n rij staat. Het smaakt prima en is loei heet. Als we na het eten snel naar de rotsen toe lopen om de ondergaande zon te zien, blijkt deze zich achter een sluier bewolking te hebben verstopt. Bas maakt nog wel een paar mooie foto’s van de branding op de rotsen, met de mooie kleur licht.

170805 Morton - Westport (17)

Als we terug lopen willen we eigenlijk nog wel een ijsje scoren. Alles is inmiddels dicht en het is een uitgestorven boel. Wel bijzonder om 21:00 uur op zaterdag avond. Het ijsje wordt een M&M ijsje dat dan maar uit een vriezer bij een benzine station gehaald. De smaak is er niet minder om. Eenmaal terug bij het hotel is iemand aan het BBQ-en. Dat is vooral merkbaar aan de enorme rook die er hangt, we gaan maar snel naar binnen en sluiten deuren en ramen. Iedereen doet dan nog even waar ie zin in heeft, voordat we naar dromenland vertrekken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *