van Wijck on the road again

Alle blogs van onze reizen

Dag 4, Las Vegas. “Alle gekheid op een dakje”

170719 Las Vegas (4)
Gondelvaart in het Venetian

We werden al bijtijds wakker (behalve Bas dan) en besloten op de hotel kamer te ontbijten. Eerst op zoek naar wat vers brood en vleeswaren. We komen uit bij een Walmart en vinden alles dat we willen hebben en meer, een pakje onderbroeken voor Bas. Bij de Burger King nog even 3 koffies gescored en we hebben weer een heerlijk “normaal” ontbijt. Na het uitchecken en het vullen van de auto rijden we een beetje Strip totdat we bij het Venetian zijn, dat willen we wel aan de binnenkant bekijken. Ze hebben Venetië nagebouwd, incl. gondelvaart en het ziet er echt prachtig uit. Op een pleintje wordt er een opera opgevoerd, wat het geheel compleet maakt. De gondelvaart slaan we even over. We hadden er geen USD120 voor over om een halfuurtje te dobberen en daarmee de toeristische attractie te zijn. Het vinden van de auto blijkt nog lastig te zijn, we waren inmiddels ongemerkt in een ander hotel beland. Gelukkig werden we de goede kant weer opgestuurd en konden we onze route vervolgen.

170719 Las Vegas (2)Onderweg komen we de pawn shop tegen, die we ook op TV hebben gezien. Enorm druk met lotgenoten die het ook wel een keer willen zien.
Het hotel voor vannacht is het Grand, in het oude centrum van Las Vegas, bij Freemont street. We konden gelukkig vroeg inchecken en kregen een mooie kamer hoog in de toren. Daar aangekomen was het uitzicht echt geweldig. ‘s Avonds zou het nog mooier zijn met alle lampjes aan.

Met een lege auto op weg naar de outlet shops. Als we onder een brug doorrijden, valt het 2e leven van Las Vegas op. Allemaal zwervers die hier hun “huis” hebben, wel confronterend.
170719 Las Vegas (22)In de outlet willen we eerst de kortingsbonnen ophalen. Daar blijk je nu voor te moeten betalen, dan zoeken we de bonnen wel online op. We lunchen met sub-way en gaan dan naar de winkels. Bij Nike vinden we de schoenen maar vreemd van vorm, kleur en eigenlijk helemaal. Het zal wel mode zijn. Al met al kopen we niet al te veel. Dat doen we wel in Oregon, waar je geen sales-tax hoeft te betalen. Scheelt toch ruim 8% en je loopt niet de hele vakantie met die zooi te slepen. Een win-win situatie dus.
170719 Las Vegas (24)Bij het hotel zijn inmiddels de food-truck gearriveerd. Een evenement die al was aangekondigd. Toch worden we er niet al te warm van en lopen freemont op om te zien of we daar iets kunnen eten. Eerst wil ik nog een geo-cache vinden, helaas blijven we met een DNF (niet gevonden) zitten. Inmiddels knorren de maagjes en lopen we langs Deny’s, dat matched. Na het eten vergapen we ons aan dit deel van Las Vegas. Heel veel luide muziek, dans en stalletjes op straat: Gezellig dus. Het dak van Freemont street bestaat uit een groot scherm waar vanalles op geprojecteerd wordt. Helemaal gaaf is het als op een gegeven moment het licht even uitgaat en het relatief stil wordt om daarna full flash alles weer aan te zetten. Een geweldige belevenis.

170719 Las Vegas (40)Terug in het hotel is het uitzicht helemaal mooi. De lampjes van Las Vegas met daarachter de bergen, wow. Dan is het voor vrijwel iedereen tijd om te gaan slapen. Op het nachtkastje lagen al oordopjes, er is een hoop herrie buiten dat zijn weg naar binnen ook vind. We hebben ze niet nodig, want het geluid blijkt goed te doen te zijn om te gaan slapen. Ik ga nog maar even naar beneden om een gokje te wagen. Ik haak aan bij een Craps spel en het is een leuke tafel. Veel gejuich en grapjes over en weer. Als ik aan het gooien ben, zet mijn buurman dik USD 100 op de Low Horn. Als er dan dubbel 1 wordt gegooid is het 36x de inzet. Ik blijk dat te kunnen en het feest is compleet. Aan het einde van de avond heb ik mijn verlies van gisteren weer ruimschoots goed gemaakt, we kunnen Vegas met een opgeheven hoofd verlaten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *