van Wijck on the road again

Alle blogs van onze reizen

3 Augustus: Varen door de dressing

Niet al te verrassend, beginnen we de dag met een ontbijt. DSC07354Het stelt niet veel voor, maar we kunnen wel lekker buiten zitten. De jongens willen nog even tennissen, dus snellen die na het ontbijt de baan op. Er is een leuk buitenzwembadje bij dit hotel. Die moet ook nog even uitgeprobeerd worden voordat we vertrekken. Het water is best fris, dus maar in één keer erin springen, dan ben je er maar vanaf. Net voordat we willen vertrekken schrikken we van de beelden uit Alphen over de brug die op de huizen is gevallen. We kunnen de plek met de telefoon niet goed thuisbrengen. Dat zien we vanavond wel weer op de PC.

Met een volle auto gaan we naar Rockport, waar we met een bootje door het gebied met thousand islands willen gaan varen. DSC07368We zijn goed op tijd dus kunnen we nog even een geocache doen. Er zit er een dicht in de buurt. Als we net een stukje aan het lopen zijn begint het te miezeren, wat steeds meer op echte regen begint te lijken. Gelukkig is de cache al snel gevonden en op de weg terug, begint het al weer op te klaren. Hoewel we er nog niet heel erg aan toe zijn, gaan we toch maar even lekker lunchen. We moeten nog even wachten voordat we op de boot kunnen. Als we daarna nog willen lunchen is het al erg laat, dat moeten we nu maar eerst doen. Mirjam en Bas nemen een warme brie, die in de Mable syrup drijft met pecannootjes en appel. Een mooi gerechtje, dat lekker smaakt. Niels en ik gaan voor de panini. Een heerlijk belegde tosti die zeer goed is klaargemaakt (niet drijft in de boter oid). Als dressing voor de salade die bij de panini zit kiezen we natuurlijk voor de thousand islands, gewoon omdat het kan.

DSC07392 Dan zijn we klaar om te gaan varen. De tocht duurt 2 uur en leidt ons langs de eilandjes in dit gebied. Dit is duidelijk een plek voor de lucky few, de meest mooie optrekjes kosten een aardige duit en zien er prachtig uit. Zeker het tweede deel van de rondvaart laat een hoop zien, zowel aan de Canadese als aan de Amerikaanse kant. We varen langs het Bolt Kasteel wat in het begin van 1900 is gebouwd in DSC07391opdracht van de uitbater van het Waldorf-Astoria hotel in NY, George Bolt. Hij heeft er ook voor gezorgd dat de thousand islands dressing zo bekend is geworden, door deze in het hotel te serveren. Daarna komen we bij een groepje huizen waar men er de sport van heeft gemaakt om het botenhuis als een klein broertje van het echte huis te maken. Zonder een beetje goed gevuld botenhuis doe je hier sowieso niet mee. Prachtig om te zien dus.

Het hotel voor vanavond zit niet ver weg en rond half vijf stappen we er binnen. Het is een chique hotel en de mannen willen de zwembroek er wel weer voor aandoen. Wel jammer dat deze nog nat was van vanmorgen, zoals je kunt begrijpen is dat best fris bij het aandoen. We dineren heerlijk in een restaurant met een leuke patio vlak bij het meer in het historische centrum van Brockville. Eenmaal terug kan de verleiding van een vers pannenkoekje toch niet worden weerstaan. Het is zo’n mooi apparaat, waar je een knopje indrukt en er automatisch twee pannenkoekjes vers worden gebakken. Voor deze keer dan maar.

DSC07405 DSC07404 DSC07403

One Reply to “3 Augustus: Varen door de dressing”

  1. rwroorda

    Mooi gebied waar jullie zijn geweest. Stond er nog een optrekje te koop en was het budget toereikend. Ja, die brug gaat ietsje langer duren. Het was gisterenmiddag en avond het belangrijkste nieuws onderwerp op de tv. We zijn er nog naar toe gefietst en je kan het gewoon niet geloven wat je ziet. Voor de rest hier alles goed. Ik ga zo meteen met mijn vader voor de eerste bestraling naar het ziekenhuis. Best wel spannend allemaal en nu maar hopen dat het gaat helpen. Wij genieten van jullie belevenissen en verhalen. Een weekje extra is voor de lezers leuk maar dat zit er waarschijnlijk niet in. Maak er in de laatste week nog wat moois van en houdt ons up-to-date. Groetjes van ons en Jip

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *