van Wijck on the road again

Alle blogs van onze reizen

24 Juli: Fietsend door central park

DSC06827We starten de ochtend rustig met een gebakken eitje en wat gekeuvel. De bus is rustig en in no-time staan we weer in New York, met 2 doelen voor vandaag, Ruby’s music store en Central park. Er wordt ook een inschatting gemaakt over hoeveel keer we een very cheap deal aangeboden gaan krijgen om met een hop-on / hop-off bus te rijden. Bas blijkt met 13 keer goed te zitten. Wij lopen naar times square op weg naar Ruby’s music store, waar Mark Knopfler zijn stratocaster heeft gekocht. We zijn maar net op tijd, 31 Juli gaat dit filiaal sluiten. Binnen in de zaak hangen de mooiste gitaren en dikke versterkers. Ook het aantal verschillende snaren dat er hangt is enorm. Nu hebben we er even over gedacht om ook hier een Strat te kopen en lopen uiteindelijk de winkel uit met een paar mooie plectrums :-). Het is natuurlijk maar een winkel, toch is het gaaf om hier even rondgewandeld te hebben.

DSC06830DSC06835DSC06833

Weer terug op Broadway lopen we langs de M&M store. Toch maar even binnenkijken. 150724 NY (11)Het ruikt al zoetig als je binnen komt en er zijn veel verschillende M&M’s die als standbeeld zijn neergezet. De blauwe is blijkbaar helemaal gek van Elvis, terwijl de rode de ramen aan het lappen is. Ook de groene dame mag in deze shop niet ontbreken. We houden ons in en lopen met wat prul en klein zakje van die gekleurde rakkers weer naar buiten op weg naar central park. Onderweg loopt de hop-on hop-off teller goed op. Het is wel iets te sturen, want als je even oogcontact maakt, kan er zo weer een streepje bijgezet worden.

In central parc moet je blijkbaar als toerist gaan fietsen.Overal worden ze aangeboden, een mooie kans voor een laag prijsje. Bij de tweede is het al raak, voor USD 40,= krijgen we allemaal een fiets voor 3 uur, een mooie deal en al snel rijden we de poorten van central park binnen.

DSC06868

Dit is overigens zo’n beetje het enige groen in NY, de rest bestaat uit beton en asfalt. Ook niet verwonderlijk dat het een heerlijke plek is om te zijn, er hangt dan ook een goede sfeer.In central park willen we een cache vinden, al blijkt dat erg lastig te zijn. We geven het maar op. DSC06860De GPS leidt ons weer strak terug bij de fietsenverhuur, waarna we langzaamaan weer terug lopen naar de busterminal. In de wijk Hell’s Kitchen lopen we langs een leuke tentje waar wij wel willen eten, the New York Beer Company. Waar je ook kijkt hangen grote schermen met honkbal erop en een top bediening. Als de jongens omgedraaid naar een wedstrijd zitten te kijken wordt meteen de TV achter ons op dat kanaal ingesteld, zodat ze daarop kunnen kijken. Ook het eten is super. Ik had een zalm met als groente erbij spruitjes. Iets waar je niet zo gauw aan zal denken, maar wat eigenlijk heerlijk smaakt. Het is allemaal eigenlijk wel erg lekker, met een vol buikje lopen we tevreden naar buiten. Nog even langs Alamo, die ertegen over zit. DSC06879Op het huurcontract staat nl. dat ik de auto op een andere plek in de buurt moet inleveren en daar heb ik geen Alamo gezien. We moeten de auto inderdaad hier inleveren. Fijn om te weten, want een verkeerd adres hebben en met de auto moeten zoeken in hartje NYC is zelfs voor mij iets wat ik liever niet doe. We hoeven niet lang te wachten op de bus en genieten in het appartement nog één keer van het uitzicht ‘s avonds op New York. Het was heel gaaf, toch vinden we het ook wel weer prima om verder te gaan. De highlights van NYC die wij zeker wilden bezoeken hebben we bezocht.

2 Replies to “24 Juli: Fietsend door central park”

    • wijusa

      Het stond goed op het formulier dat we meekregen bij de auto. Dat was 44th street ipv 40th die op de reservering stond. Het is voor ons nu gelukkig jfk geworden

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *