van Wijck on the road again

Alle blogs van onze reizen

Dag 25, Estes Park-Castle Rock,

140825 Route
150 km, 1.5 uur (excl. file)
140825 Estes Park-Castle Rock (1)
Het leven is goed

Het is de laatste volledige dag van onze vakantie in de States. We nemen het ervan en staan relaxed op. Aan de overkant haal ik, samen met Niels, wat brood voor het ontbijt. Er staan kampeertafels bij het vijvertje, een mooie plek voor ons ontbijt. Hierbij wordt ook het Remy eendje in de vijver niet vergeten, al wordt al zijn brood door de vissen opgegeten. Met een goed gevuld buikje checken we uit en vinden we een geo-cache aan de overkant. Een mooi doosje dit keer, een ware schat. Dan snel op weg naar Denver, waar we downtown willen bekijken en als het even kan ook LoDo, Lower Downtown. Een stuk dat eigenlijk gesloopt zou worden, maar helemaal in is met allemaal mooie oude gevels.

140825 Estes Park-Castle Rock (4)
Colorado Capitol

In Denver is het best wel druk en er lopen een hoop daklozen rond. Parkeren is geen probleem, zolang je maar dollars meeneemt. Na een bijna botsing staan we op een parkeerplaats in een wat lugubere omgeving. Toch maar een andere locatie uitgezocht. Vanuit daar is het maar een klein stukje lopen naar het State Capitol van Colorado. Een prachtig gebouw met een gouden koepel, waar ze eens per dertig jaar een nieuw laagje op leggen. Afgelopen feb zijn de stijgers weggehaald en hij glimt prachtig in de zon. Van binnen is het een en al moois wat er te zien is, echt onvoorstelbaar. Elk dingetje zit er met een reden en is bij voorkeur afkomstig vanuit Colorado. Vooral veel glimmend koper, dat 2 keer per maand wordt gepoetst, zodat het een gouden uitstraling heeft. Het is duidelijk dat dit een hoop heeft gekost. De architect is wegens grote budgetoverschrijding ook nog eens ontslagen, maarja dat was al in 1894. We krijgen een rondleiding van een aardige studente en leren veel over het gebouw en de gebruikers. Buiten zit op de 13e trede (of was het nou de 15eof de 18e?) een one mile marker, daar is de hoogte precies 1 mijl boven zeeniveau. Er zijn meerdere markers, omdat er op verschillende manieren en door verschillende partijen is gemeten. Het Capitol is omgeven door een mooi park, wat het gebouw goed tot zijn recht laat komen. Leuk om na zoveel natuur dit ook te kunnen zien.

140825 Estes Park-Castle Rock (11)140825 Estes Park-Castle Rock (13)140825 Estes Park-Castle Rock (29)

Het is inmiddels al rond vieren, tijd om naar castle rock te gaan, voorlopig onze laatste overnachting in de USA. Tenminste als de vulkaan zich rustig houdt, alles wijst erop dat het wel goed zal gaan. In Castle Rock blijkt het hotel een enorme metamorfose te zijn ondergaan. We hebben hetzelfde hotel als de vorige keer geboekt, vandaar dat we het weten. Het is ook zo’n 2 mijl verplaatst. Dit doet vermoeden dat we een ander hotel hebben geboekt en dat is dan ook zo. Het ziet er in ieder geval prachtig uit, dus daar geen tranen over. De WIFI werkt prima en we checken alvast in voor de terugreis. De nieuwe locatie betekent wel een klein ritje naar de Rockyard, een restaurant en brouwerij. Hier kan je echt heerlijk eten en vooral de brownie als dessert is al drie weken geleden door de mannen gereserveerd. We worden weer lekker verwend en genieten van onze laatste burger/steak in de States. Al hoewel, wellicht hebben we morgen op het vliegveld nog wel voldoenden tijd om de vakantie met een dikke steak af te sluiten. Daarna gaan de mannen zwemmen en pakken wij de koffers deels in, zodat we morgen snel klaar zijn voor de grote reis terug.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *