van Wijck on the road again

Alle blogs van onze reizen

Dag 14, Santa Cruz – Yosemite

140814 Santa Cruz-Buck Meadows (2)
Het hotel ligt mooi in het bos

We worden pas laat wakker in de heerlijke donkere kamer. De kamer grenst aan de hal waar je kan ontbijten en dat merken we pas als we de deur open doen. Er is al een hoop drukte en gezelligheid. Het ontbijt is redelijk uitgebreid, voor iedereen is er dus wel iets lekkers bij. Na het ontbijt nemen we een douche en pakken we bijna alles weer in. Later blijkt dat we de flessen water zijn vergeten maar daar komen we wel overheen.

140814 Santa Cruz-Buck Meadows (3)
lunch bij de pool op 900 meter hoogte

Als alles weer in de auto staat gaan we eerst op zoek naar een Safeway om een lekker lunch in te slaan en natuurlijk een Starbucksje te scoren. Helaas in deze winkel geen Starbucks, wel lekker zuurdesem brood, 50% geslaagd dus. In San José rijden we door de buitenwijken heen en wordt onze behoefte aan een lekkere koffie alsnog ingewilligd. Volledig equiped vervolgen we de rit naar Yosemite. Ook dit is weer een mooie rit met veel ronde heuvels en als finale een mooie bergrit. Deze ging toch wel een stuk gemakkelijker dan eergisteren op de fiets.

140814 Santa Cruz-Buck Meadows (12)
Het zware en bevroren glas bier

Het hotel ligt een paar kilometer voor de ingang van Yosemite, daar gaan we morgen dan wel heen. Eerst is het tijd voor een wasje en een plons in het zwembad. De tijd gaat hard want voor dat we het weten is het al weer zeven uur. We hoeven niet lang na te denken waar we gaan eten. Binnen 17 kilometer is er maar één restaurant, die ligt ook nog eens naast ons hotel. Al bij de eerste happen is het duidelijk dat ze een goede kok hebben. Bij iedereen smaken de gerechten naar meer, het is echter zoveel dat we dat dan niet meer op kunnen. Het bier wordt hier overigens in speciale anti teveel drink glazen geschonken. Ze zijn zo zwaar dat je ze niet meer op kunt tillen als je enigszins aangeschoten bent. Het bier is een speciaaltje en smaakt ook zeer goed. ’s Avonds nog even op bed en buiten een boekje lezen, want hier geen WiFi (HELP). Het valt mee, een boek over deze streek dat wij hebben meegenomen wil graag gelezen worden en geeft ook de nodige info voor de rest van de reis.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *