van Wijck on the road again

Alle blogs van onze reizen

Dag 5, Seattle – Forks

140805 Seattle-Forks (3)
de visboer die gooit met de vissen
140805 Seattle-Forks (1)
Pikes Place Market

Er zit geen ontbijt bij het hotel, er is wel een bakkertje. Helaas komt deze niet veel verder dan wat donut achtig materiaal dus duiken we de coole fietsen op om naar Pike Place Market te gaan. Het is een lekker ritje door een ontwakend . Bij de markt zit een lekkere Franse bakker zodat we daar een heerlijk ontbijt krijgen. We lopen over de markt op zoek naar de kraam waar ze met vissen gooien. We hebben mazzel, als wij er zijn worden een aantal vissen verkocht dus gooien met die hap. Vooral alle verkopers die mee tellen met het aantal vissen maakt het tot een bijzondere ervaring. Er staan heel veel mensen naar te kijken, maar het blijft een winkel er moet ook iets verkocht worden. Als een toerist vraagt of ze een vis willen gooien zegt de verkoper gevat dat het mooiste is als ze haar eigen vis in slow motion ziet vliegen… Ze doet het niet.

140805 Seattle-Forks (8)
In 1971 start
140805 Seattle-Forks (7)
de eerste Starbucks winkel

 

 

 

Tegenover de markt zit de eerste Starbucks winkel. Hij is nog steeds open en heel veel mensen willen daar graag een koffie halen. De rij is mij te lang, ik haal hem wel elders.

 

 

 

140805 Everett-Seattle (20)-001
De coole gele bikes

Terug naar het hotel merken we dat het een stuk drukker is op de weg. We hebben wel veel bekijks met onze gele bike en worden er door een buschauffeur op gewezen dat je een boete kan krijgen als je de helm niet op hebt, oeps. Precies op tijd blijkt later, want om de hoek staat de sheriff al op mensen zoals ons te wachten. Wij hebben gewonnen deze keer.

De rit naar Forks start met een bezoekje aan de Walmart, wat moet dat moet. We slaan wat eten en onderbroeken voor Bas in en vervolgen naar een klein uurtje de weg. Deze loopt deels door het Olympic National Park heen, een prachtige omgeving: water, bomen en bergen, kortom een mooie rit dus. In Forks aangekomen blijkt dat we een mooie accommodatie geboekt hebben. Een lekker appartement met 2 slaapkamer en ook nog eens een woonkamer/keuken. Dat allemaal in een bosrijk gebied en de vakantie is weer compleet.

Op advies van de baliemedewerkster gaan we bij de plaatselijke Mexicaan eten. Heel veel andere keus is er overigens ook niet. Het blijkt een goed restaurant te zijn, dat druk bezocht wordt. We moeten nog even wachten voordat er een tafel vrij is. We krijgen een mooi tafeltje, maar ze vergeten de Forks en de Messie. Gelukkig wordt dat snel verholpen, zodat we lekker genieten van al het heerlijks dat ons wordt voorgeschoteld. Daarna nog even een ijsje halen en een wandelingentje van het dorp terug naar het appartement, om daar op tijd weer onder de wol te kruipen, want iedereen is aardig moet geworden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *