van Wijck on the road again

Alle blogs van onze reizen

Dag 4, Everett – Seattle

140805 Everett-Seattle (6)
Geen foto’s in de fabriek, maar met een groen scherm

Om 6 uur is het echt genoeg geweest, we staan op. Het tijdsverschil is merkbaar en zo hebben we nog wat aan onze dag. De dag wordt begonnen met een plons in het zwembad….je, dat frist lekker op. Weer terug op de kamer is Mirjam al een eind gevorderd met het overpakken van de koffers en zorgen we allemaal dat het uiteindelijk alles in de juiste koffer en tas zit.

140805 Everett-Seattle (10)
Ready for take off…

Het ontbijt in het hotel is erg uitgebreid. We hebben dit keer een kaasje uit NL meegenomen wat voor andere gasten een aanleiding is om een praatje te maken. De oude kaas is een mooi contrast met de wafels, gravy en andere Amerikaanse ontbijt culturen, genieten dus. Na het ontbijt de koffers in de auto zetten. Nu blijkt wel weer hoe groot de auto is, het past met gemak en er kan met gemak nog wel iets meer bij. Om iets over negen zitten we in de auto op weg naar Boeing, waar wij een rondleiding hebben geboekt. Helaas geen foto’s want alle elektrische apparaten moeten in een kluisje. Bij de start van de tour komt een beveiliger dat nog even heel duidelijk aan iedereen vertellen. We mogen in de fabriek kijken waar de 7×7’s worden gemaakt. Geweldig om dat eens mee te maken. We rijden van hal naar hal en passeren en passant nog wat vliegtuigjes die op de nieuwe eigenaar staan te wachten. Een rijtje geparkeerde vliegtuigen had een marktwaarde van 6 miljard dollar, impressive. De tour wordt afgesloten met de slogan van Boeing: “If it’s not Boeing, I’m not going”, daar is vast wel iemand employee van de maand mee geworden lijkt me. Daarna mogen we door de Boeing shop lopen en weten ons in te houden.

140805 Everett-Seattle (25)
The Needle met het waterorgel

Er is ook een klein museum waar we onze ogen nog even goed te kost geven, voordat we vertrekken naar Seattle. Daar zijn we in no-time en we spoeden ons naar het hotel om de highlights van de stad te gaan bekijken. Helaas blijkt het hotel verstopt te zijn tussen een hoop eenrichting straatjes en wegwerkzaamheden. Daar komt nog bij dat de navigatie geen goede ontvangst had en om een lang verhaal beperkt te houden: We zien al snel veel van Seattle en de gemoederen in de auto worden er niet beter op. Dan, een klein uurtje later, doemt het hotel voor onze neus op waar we zeer vriendelijk worden ontvangen. Dan blijkt er ook nog eens onbeperkt popcorn in de kamer te zijn en iedereen zit weer in de happy flow. We kunnen de coole gele bikes van het hotel gebruiken en racen door de city op weg naar de needle. In een park is het gezellig gevuld met mensen die genieten van het mooie weer en veel kinderen die plezier hebben met een enorme metalen bol die op verschillende manieren water spuit. Plots gaat er lekkere muziek aan en blijkt het een enorm waterorgel te zijn. Prachtig, omdat de needle op de achtergrond een mooi plekje in het geheel inneemt. Na een poosje naar al het moois te hebben gekeken is het tijd om onze naam achter te laten.

Geocache in Seattle
Geocache in Seattle

Nu wordt graffiti niet zo gewaardeerd, dus toch maar een geocache doen. Er zit er zelfs een in een memorial totempaal verstopt, mission accomplished. Vlak erachter is de opstapplaats van de “Ride the Ducks” tour. Dat lijkt ons wel wat, we zitten al snel in een vaag voertuig met een nog vagere chauffeur / kapitein of wat dan ook. Hij leidt ons met veel plezier naar de leuke plekjes in de stad waarbij iedereen moet weten dat wij langskomen. De passende muziek schalt door de speakers en met een specifiek hoedje voor de kapitein is duidelijk wat het verhaal is dat erbij hoort. Gelukkig hebben we de kwakerfluitjes erbij gekocht, dus kwaken we lekker mee naar het niets vermoedende publiek langs de weg. Voorlopig komen we hier toch niet meer YOLO. Aan de overkant van de stad gaat de truck het water in om een lekker vaartochtje langs Seattle te maken. Veel lol en veel gezien. Een top rit dus.

140805 Everett-Seattle (36)
Ride the Duck op het droge
140805 Everett-Seattle (45)
en in het water

Het eten doen we bij de Melted Pot, dat een keten blijkt te zijn. Zoals de naam al doet vermoeden kan je kan daar fondue en fondue eten. Dat doen we dan ook maar. Aan tafel worden alle ingrediënten voor een lekkere kaasfondue in het pannetje tot een mooi geheel gesmeed. Lekker was ook de Italiaanse worst die erbij zat.  Een mooie, doch vermoeiende dag. Weer terug in het hotel is het meteen het beste moment om de oogjes te sluiten en de snaveltjes toe te doen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *