van Wijck on the road again

Alle blogs van onze reizen

Dag 20, Steamboat Springs – Estes Park

Steamboat Springs

Onze zeer grote kamer ligt precies onder de lobby van het hotel en dan ook nog eens op de plek waar het ontbijt uitgeserveerd wordt.
Het gevolg is vanaf een uur of 6 vele voetstapjes, waardoor we vroeg wakker zijn.
Het ontbijt is overigens weer prima en we hebben ook nog wat tijd over om te gaan zwemmen. Daar maken we zeker gebruik van, want het volgende hotel heeft geen zwembad. Bij het uitchecken melden we de verstoorde nachtrust en krijgen een dikke compensatie van ruim USD 70,=, een prettige meevaller.

Steamboat Springs is een skidorp en we willen daar toch wel even gaan kijken. We nemen de gondel omhoog om de 4,7 miles naar beneden te hiken. Hoewel bergje af is het toch nog een flinke kluif die ons bijna 2 uur bezig houdt.

Steam afblazen bij het afdalen

De verschillende uitzichten zijn prachtig en het pad loopt door het bos en over de piste heen. Heel eerlijk moet ik toch bekennen dat ik de wel een paar keer een dikke laag sneeuw en een paar skietjes aan mijn voeten heb gewenst. Het lijkt een prachtig gebied om te skiën. Een van de dingen die op de lijst kan van dingen die je moet doen voordat je het huidige met het eeuwige verwisseld, we zullen zien.
Tijdens de hike naar beneden vallen beide jongens een keer, maar we weten het zonder bloed te voltooien. Alhoewel Bas eerst wat minder enthousiast was, vond hij het toch wel een leuke hike. Overigens met de opmerking dat een dergelijke hike niet op korte termijn voor herhaling vatbaar was.

De Rockies

We halen bij de Safeway supermarkt een lekkere lunch en rijden verder naar het laatste park van deze reis: De Rocky Mountains. De ranger begroette ons hartelijk en verwelkomde ons niet alleen in zijn park maar ook in heel Amerika, we voelen ons thuis. Eenmaal met pensioen, wat niet al te lang meer op zich zal laten wachten, zal hij naar Nederland komen. Heb hem gezegd dat hij meer dan welkom is.

De rit is mooi en langzaam aan gaan we steeds hoger. Op een gegeven moment zijn we zelfs op 3705 meter hoogte, onbeschrijfelijk gaaf. Het uitzicht is werkelijk prachtig, al mag de weg voor Mirjam wel wat breder en een dikke vangrail hebben; beide zaken ontbreken.

Lunch

We compenseren 2 dagen geleden en maken een hoop foto’s. Onderweg komen we nog twee etende Moosen tegen die zich gewillig vast laten leggen op de gevoelige SD-kaart.

Wij discoveren een leuke kamer in Estes Park

Al met al komen we pas rond 19:00 aan in Estes park waar we blij verrast worden door de kamer. Prachtig uitzicht met een balkonnetje.
Voor het diner stappen we in de auto naar het, door de receptioniste aanbevolen Hunter’s Chophouse. Ook daar weer heerlijk gegeten zodat we met een vol buikje het bedje in de leuke kamer opzoeken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *