van Wijck on the road again

Alle blogs van onze reizen

Dag 11, Salt Lake City – Jackson

We starten de dag rustig aan en ontbijten in het hotel, waar een flink ontbijt buffet op ons staat te wachten.
Daarna de koffers weer inpakken, wat nu helemaal opnieuw moet want bijna alles is weer schoon. Weer even opnieuw passen en meten maar het blijkt allemaal weer prima te passen.
We checken uit en laden de auto vol en laten deze nog even in de garage staan, want we willen de Mormonen tempel tegenover het hotel bezoeken. Het ziet er allemaal erg mooi uit. Natuurlijk krijgen we volop uitleg van de in overvloed aanwezige Mormonen. Het valt op dat ze allemaal in tweetallen klaar staan met beiden een bijbel in de hand. Ook is goed te zien welke talen ze spreken, wij moeten ons, vanuit hun oogpunt, moeten behelpen met Engels. Het is indrukwekkend om te zien hoe deze mensen alles in het teken van hun geloof plaatsen en altijd daarnaar handelen.

We hebben nog een lange weg te gaan naar Jackson Hole, een kleine 5 uur karren dus we stappen de auto in en vertrekken. Onderweg lunchen we bij ons favoriete restaurant: de Cracker Barrel. Ze hebben daar ambachtelijk eten en leuke spelletjes. De jongens maken het zich al snel gemakkelijk in een schommelstoel bij een damspel. We worden niet teleurgesteld en laten ons de lunch goed smaken.

We vervolgen de route en komen langs een diversiteit aan bergen en bossen.
Op het einde is er nog een flinke bergetappe van de buitencategorie met een stijlheid van maar liefst 10%. Het mooiste uitzicht heb je als je over de top van de berg rijdt en een heel eind het dal in kan kijken.
Het hotel is dit keer een motel 6, dus een kamer van plastic. Het ziet er allemaal eigenlijk best wel goed uit.
We rijden nog even door naar het dorpje om te kijken waar we het besten kunnen dineren, want het is al na 19:00. We hebben eigenlijk niet veel trek en kiezen voor een vette hap bij de Wendy’s. We moeten nogal lang wachten, zeker voor een fast food restaurant. Het eten is eigenlijk best lekker dus kunnen we ook de vette burger na een ruime week afstrepen van de To Do lijst.
Weer terug in het hotel is het nog prima weer om te gaan zwemmen. De auto geeft aan dat het nog zo’n 26C is en het zwemwater is ook nog verwarmd dus wordt er tot 22:00 gezwommen.
Dan is het echt tijd om te gaan slapen en de mannen slapen dan ook best snel.

2 Replies to “Dag 11, Salt Lake City – Jackson”

  1. Unknown

    Hai,

    Wat een mooie verhalen en fantastische foto's! Erg jaloers als ik het hier zit te lezen. Ik lees dat de nadruk een beetje ligt op zwemmen, ontbijten en dineren :-P, maar dat wat jullie onderweg zien zal een hele mooie herinnering blijven. Echt heel erg gaaf!!

    Geniet!! Groet, Bas.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *