van Wijck on the road again

Alle blogs van onze reizen

Dag 7, Kayenta – Monument Valley – Mexican Hat

Het ontbijt in het hotel blijkt beter dan verwacht. We nemen zelf wat kaas en roast beef mee om ook iets naast al die zoetigheid te hebben. Erg leuk is de volautomatische pannenkoeker bakker. Een apparaat met een knop erop die, als je de knop indrukt, volledig zelfstandig in no time een lekkere pannenkoek bakt.
We nemen het ervan en de jongens gaan na het ontbijt nog even lekker zwemmen in het mini badje.

Monument Valley

Rond 10:30 zijn we klaar en gaan we de hoognodige inkopen doen bij de lokale super. De jongens zijn al toe aan een shake voor onderweg maar zowel de Burger King, als de Mc Donald’s kunnen die niet leveren op dit tijdsstip. Met frape, koffie en zonder shake gaan we vol goede moed op weg naar Monument Valley. We besluiten een 2.5 uur durende tour te nemen met een gids mee en zijn al snel blij dat we die keuze hebben gemaakt.

De slapende draak

Niet alleen kom je daarmee op plaatsen waar je met jouw eigen auto niet mag komen, maar ook is de weg erg slecht. We hebben dan geen lullige auto, maar een echte 4×4 met high clearance is andere koek en dat is op deze weg geen overbodige luxe.
We stoppen op een aantal mooie plaatsen en krijgen een hele uitleg over wat er te zien is en hoe de Navajo’s er leven.
Bij een aantal rotsen wordt de fantasie wel erg op de proef gesteld, terwijl het ook vaak wel erg duidelijk is.

Het raam van het noorden uit vele films

Zeer bijzonder is te weten dat dit vroeger een zee is geweest, wat nog goed te zien is aan de manier waarop de rotsen zijn uitgesleten, hoezo zorgt de auto voor het broeikas effect (of waren die dingen er stiekum al toen hier nog water was).
Om de tour compleet te maken gaan we lekker liggen op de plek wat als decor heeft gediend voor Indiana Jones, the temple of doom, terwijl de gids met zijn fluit passende muziek maakt.

Na al dit moois van Monument Valley gaan we naar onze volgende slaapplaats, Mexican Hat.
We rijden het “dorpje” binnen bij een leuk motel op een prachtige plek bij de rivier. Het blijkt onze slaapplaats te zijn voor deze nacht, iedereen is er weer blij mee.

De mexican hat (Sombrero)

Na ingechecked en uitgeladen te zijn willen we de mexican hat ook wel even zien. Nou, ook hiervoor is weer veel fantasie nodig en die hebben we nog wel genoeg. Je gaat ook niet lullig doen als ze er een heel dorp naar vernoemd hebben.  
We eten vlak bij het motel, op zich prima doch niet meer dan dat. Het uitzicht is overigens wel heel erg mooi: over de rivier met een goed zicht op de brug. Daarna allemaal onder douche, want de monumenten zijn niet wat je zegt stofvrij. Sterker nog, wij hebben een hoop meegenomen en laten het maar wat graag achter in het doucheputje van de States.
Het is overigens flink warm alhier, om 23:00 uur is het nog steeds 28oC.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *