van Wijck on the road again

Alle blogs van onze reizen

Dag 3, Las Vegas – Valley of Fire – Duck Creek

Jacuzzi schuim

We zijn allemaal rond een uur of 6 wakker genoeg om op te staan. Het is tijd om de jacuzzi een uit te proberen. Hoop water erin, flesje sop en gaan met de banaan. Bas is als eerste en heeft in no-time een enorme berg schuim. Daarna volgt Niels die er nog een schepje bovenop doet, dolle pret dus.
Het ontbijt is dit keer buiten bij de pool. Het is al aardig aan de temperatuur zo in de ochtend en nu in de schaduw goed uit te houden.

We checken via de TV uit en gaan op weg naar de Valley of Fire, een state park van Nevada.

Eeuwen oude tekening op de rotsen

In de Valley of Fire aangekomen is meteen duidelijk waarom het zo heet, man o man wat een hitte zeg.
Van het goede voornemen om veel te gaan zien en dus een aantal hikes te gaan doen komt niet veel terecht. We doen 1 kleine hike en zijn daarna helemaal uitgedampt. Ook nog eens flink lopen zoeken naar tekeningen die op de mooie rotsen zijn gemaakt en als we ze eenmaal hebben gevonden zien we er steeds meer. Zeker de moeite waard om te bezichtigen.

We kunnen het park redelijk doorrijden op weg naar onze volgende bestemming: Duck Creek in Dixie forrest. Prachtige landschappen en mooi uitgeslepen rotsen in diverse kleuren maken de rit tot een feest. Jammer dat een Japans torretje de bomen dood eet, zodat er van grote stukken bos niet veel meer over is dan dor hout.

Onderweg zakt de temperatuur met meer dan 20F en vallen er zelfs voor een korte tijd enorme druppels uit de lucht zomaar op onze bolide. Het deert ons niet, want ons GMC-tje is lekker waterdicht. Ook hier weer de meest mooie landschappen we voorbij rijden. Aan het einde van de dag komen we aan bij Duck Creek, waar we een boshutje hebben met een prachtige oude stoof en een dikke koelkast, wat wil je nog meer. Bij het uitstappen is het heerlijk dat de temperatuur een stuk lager is dan in Las Vegas en het ruikt ook heerlijk naar bos.

Het eten doen wij bij het plaatselijke restaurant, dat door de eigenaresse van de huisjes wordt aanbevolen.
Veel meer is er overigens toch niet, dus volgen wij trouw deze aanbeveling.
De volledig hand gemaakte pizza met vers deeg en eigen gemaakte saus van uitsluitend natuurlijke producten is een echte topper. By far de lekkerste pizza die wij in een restaurant hebben gegeten. Ook een enorm apparaat, want het is een familie pizza. Daarna voor de mannen nog een ijsje, één bolletje is genoeg want dat is net zoveel als er in een bak van Hertog wordt gepropt.
De smaken liegen er niet om, Bas voor de veilige chocolade die stukjes choco blijkt te bevatten, Niels voor de suikerspin smaak, die ook nog eens uit 2 kleuren blijkt te bestaan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *