van Wijck on the road again

Alle blogs van onze reizen

Dag 1: Amsterdam – Las Vegas

De dag begint rustig, want we hoeven pas om 14:55 te vertrekken.
Om 12 uur naar Sjaak gereden die met ons mee is gegaan naar Schiphol om daarna de auto weer mee te nemen. Een snelle en comfortabele start van de vakantie.

Op schiphol nog een lekker broodje gegeten en voor Bas een portie poffers en dan op naar het vliegtuig.
Deze bleek 20 minuten vertraging te hebben en ook nog eens vanaf Haarlem te vertrekken. Allemaal erg leuk, maar we (lees Mirjam :-)) begon hem toch wel wat te knijpen, want we hadden maar 1 uur overstap in Londen.
Vlak bij Londen zagen we al de Olympische ringen in een grasveld gemaaid, Londen is er klaar voor.
We werden bij de gate netjes opgewacht door een dame van BA die ons snel naar het andere vliegtuig begeleidde. Daarvoor moest ze wel eerst een moeilijke achternaam uitspreken, want de boeking stond op de naam van Mirjam, inclusief tussenvoegsel en zonder spaties. Rare lui die Britten zou Obelix zeggen.

Na enige vertraging inclusief 45 minuten in een warm vliegtuig wachten raken onze wielen de heilige grond van Las Vegas om 19:45, een klein uurtje later dan gepland.

Na een uurtje wachten en promo films te bekijken hoe geweldig Amerika is, mogen we eindelijk de grensbewaking passeren. Rest ons nog een halte langs de nothing to declare, waarna we onze bolide op mogen halen. Het transportbusje naar de autoverhuur komt precies aangereden als wij naar buiten lopen en we kunnen als enige in de bus mee. Na wat een beperkt verkoop riedeltje moet er nog extra getekend worden dat wij zeker weten geen domme mensen(lege tank, autosleutel in de auto laten zitten etc) wegenwacht verzekering af te willen sluiten. We nemen de gok.
Aangekomen in de parkeergarage valt de enorme hitte op. Ook op dit latere tijdstip nog zeker 40 graden ongelofelijk heet dus, Onze keuze blijkt reuze te zijn en na wat passen en meten kiezen we voor de GMC terrain en duiken al snel de strip op. Op de strip kunnen we niet al te veel genieten van het geluid van de motor, want het is druk en we moeten aansluiten.
Bij TI aangekomen blijken ze daar een ander beeld te hebben van het reserveren van een kamer voor 4 personen dan dat wij hebben. Uiteindelijk akkoord gegaan met een kamer zonder goed zicht op de Strip, we weten nu dat TI dat nog wel goed gaat maken. Nog snel een pizza punt naar binnen gewerkt en snel het mandje in, behalve ik want in Las Vegas moet je natuurlijk ook iets met zo´n casino doen. Ben toch nog wat moe, dus kijk vooral wat rond en ga dan ook lekker slapen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *