Dag 24, Terug naar normaal, home sweet home.


Salt Lake City – NL, 10 aug 2022

Het is wat, alweer de laatste ochtend wakker worden in de States voor dit jaar. We gaan eerst naar beneden om te ontbijten, want dat kan maar tot negen uur. De kaas is mooi uitgemikt, het laatste plakje kan ik nog mooi van het hompje afschrapen. Aan ons tafeltje zitten ook twee semi-locals (twee uur rijden hiervandaan) die hier zijn om het ziekenhuis te bezoeken. Na wat gesproken te hebben kan ze de bearspray wel gebruiken en ben ik blij dat hij een mooi plekje heeft gevonden.

Kunst voor het VVV

Nadat we de koffers hebben ingepakt zetten we ze in het hotel achter slot ende grendel, zodat wij onze handen vrij hebben voor een city tour. We lopen in de al aardig opgewarmde straten richting de tempel en stoppen bij de VVV om daar een geocache te loggen. Het is binnen lekker koel, dus doen we rustig aan met zoeken. De cache is een mooie box, met een hangslot waar de code gelukkig op het kistje is geschreven. We maken nog een mooie foto van de verschillende borden die als kunstwerk op straat staan. Het is wat chaotisch en toch ook weer niet. Erg grappig gedaan.

De grote tempel is in renovatie. Later horen we dat het al zo’n drie jaar bezig is en ze geen idee hebben wanneer het afgerond is. Daarnaast wordt er ook flink geklust aan de wegen rondom de tempel dus is het zoeken waar we heen moeten. Eerst maar naar het congrescentrum, waar net een orgeldemonstratie wordt gegeven. Het is een enorme zaal met dito orgel. Afhankelijk van wat er gespeeld wordt klinkt het soms wel fraai en soms wat te bombastisch. Daarna zoeken we nog naar een cache die er zou moeten liggen, maar niet door ons te vinden is. Wel komt iemand die er werkt vragen of wij iets kwijt zijn en of ze kan helpen. Dat is nog eens vriendelijk, maar we bedanken voor de eer.

Na dit moois verbazen we over de inhoud van het museum en zien we dat we gemeenschappelijke familie (op naam dan) hebben in Indonesië. Er zit namelijk een groot genealogie centrum en men wil graag onze gegevens. Onze achternaam vinden we wel genoeg. Dan is het tijd voor de lunch, dit keer een Griekse wrap op het food court van het nabij gelegen winkelcentrum. Best lekker, wel een zeer ruime hoeveelheid saus. Het blijft Amerikaans.

Met een vol buikje lopen we wat verder door de stad naar een paar geocache plaatsen en natuurlijk een backery voor een lekkere coldbrew (koude koffie). Dan is het tijd om terug te gaan naar het hotel, waar we een handdoek vragen om ons op te frissen in de restroom en de vliegkleren aan te doen. De shuttle brengt ons rap naar het vliegveld waar we in no-time door alle poortjes vliegen en bij Roosters onze laatste burger met bier (of fris) eten. Een mooi plekje die direct uitzicht geeft op de gates, waar we mooi kunnen zien hoe een vliegtuig wordt klaargemaakt voor vertrek.

Onze vliegreis verloopt prima en we staan op de geplande tijd weer met onze koffers voor schiphol te wachten totdat Bas ons ophaalt. Ook wel weer lekker. De vakantie zit er in ieder geval op.

Weer thuis met de familie en aanhang

In totaal hebben we 2686 miles / 4322 km gereden en 72 uur in de auto gezeten. Dat is natuurlijk wel lang, al moet je daar wel meerekenen dat wij ook een deel daarvan door parken heen hebben gereden en dat de attractie is. Het voelde in ieder geval niet als alleen maar rijden aan.

  • Toyota 4 runner : 1186miles, 34 uur
  • Kia Telluride: 1500miles, 38 uur
weer gewoon thuis aan de koffie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *