Dag 21, State in, state out.

Thayne – Eden, 6 aug 2022

Na een lekker nachtje in ons Flintstones bed en een wat koelere omgeving douchen wij en ontbijten we op de kamer. Geen toaster, dus gewoon een bagel die verrassend lekker is. Eigenlijk toasten we die altijd, maar dat is dus niet nodig, zo leren wij nu. Dan pakken we de auto in en ik regel nog even de dubbele boeking, de schade wordt beperkt.

We gaan op weg naar Eden, in Utah. Dat het zondag is, kunnen we duidelijk merken. Veel dingen zijn dicht (lastig om koffie te scoren dus) en de parkeerterreinen van de kerkjes langs de weg staan overvol met dikke SUV’s. We scoren overigens wel een lekkere koffie bij tankstation Maverik waar een volautomaatje staat die de bonen live voor je maalt. Ik kies voor een large (600ml) zodat we even vooruit kunnen.

De rit leidt ons verder over een pas en door meerdere staten heen. Wyoming, Idaho en weer terug en dan eindelijk naar onze laatste staat: Utah. Bij de eerste Staat wissel stoppen we bij toeval, omdat we eigenlijk een cache willen oppakken. We waren toe aan een pauze en dan is een geocache een mooie gelegenheid. Er is zelfs een leuke grenssteen op deze plek, ons geluk kan niet meer op. Je leest het al, vandaag een rustig dagje 😊. De pas en eigenlijk de gehele rit lieten ons weer een schitterende natuur zien. Veel donkergroene en volle bomen deze keer, prachtig.

Eindbestemming voor vandaag is een appartement op het Wolf Creek resort. Als we gaan inchecken is de dame achter de balie druk in gesprek met iemand die net vertrokken is en haar salade en taco in de koelkast heeft laten liggen. Of ze dat uit de vuilniszak (daar was het inmiddels door housekeeping opgeslagen) wilde halen en voor een bekende die na haar in het huisje zat weer in de koelkast wilde leggen. Mooi verhaal om te horen en de moeite die het koste om uit te leggen dat ze dat ivm voedselveiligheid toch echt niet gingen doen.

Nu is er een personeelstekort, maar er werd voor onze incheck goed de tijd genomen. Over van alles en nog wat gepraat en tips waar je lekker kon eten en hoe je aan alcohol kon komen, we zijn immers in het zeer gelovige Utah. Het appartement is boven onze verwachting en er staat een dikke BBQ te wachten, dus leuk om te horen waar je kunt gaan eten maar dat wordt gewoon op het terras van het appartement. Er is ook een wasmachine en een droger. Dat komt goed uit, want we redden het net niet tot woensdag.

BBQ diner

We doen bij de plaatselijke super inkopen en Mirjam wordt zelfs bedankt dat ze zelf bagged (boodschap in de tas doet) en we krijgen 5ct korting omdat we een eigen tas mee hebben genomen. Kom daar eens voor in NL. Nadat we in een best grappig zwembad bij het appartement wat gepoedeld hebben gaan de vlammen in de BBQ en genieten we van de lekkere temperatuur en natuurlijk het eten. Nog wel een dingetje met de schuifdeur die we dicht hadden gedaan en een balkje als extra beveiliging dat naar beneden viel en de deur eigenlijk op slot deed. Gelukkig met een BBQ tang tussen de deur hem nog weg kunnen wippen :-). Een mooie rustige dag zo, we maken ons op voor een leuke hike op de olympische berg om de hoek, die wij morgen willen lopen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *