Dag 20, Overal water, water, water.

Yellowstone (Old Faithfull) – Thayne, 6 aug 2022

We staan voor achten op en hopen de Old Faithfull (OF) nog een keer goed te zien spuiten. Helaas komen we net te laat aan, waarop we weer teruggaan om ontbijtspullen te halen. Zo zitten we niet veel later eerste rij bij de OF aan het ontbijt. Dan de auto inpakken en weer terug om de OF nu echt aan het werk te zien. We raken in gesprek met wat oudere Yankees die midden in de States wonen (de fly-over zone) en nu voor 3 maanden op vakantie zijn. Dan begint de OF wat te spetteren en je ziet iedereen hopen dat er nog wat meer komt. Wij hopen vrolijk mee.

Dan begint het ding goed te spuiten en trakteert ons op een hoge uitbarsting. We zitten gelukkig aan de goede kant van de wind en het zonnetje zet hem van achter ons goed in de schijnwerpers. Bijzonder onbeleefd van de OF is dat deze niet even buigt als mensen na dit spektakel een applaus geven. Waarom? Wij hebben geen idee en doen daar dan uiteraard ook niet aan mee.

We rijden een stukje terug naar de west ingang om nog een paar geisers te zien. Prachtige landschappen en nog mooiere kleuren worden aan ons tentoongesteld. Het zijn ook allemaal leuke hikes van een paar kilometer, veel over boardwalks om het veilig te houden. Daarbij heeft een beetje zichzelf respecterende geisers ook een mooie naam gekregen, zoals the grand prismatic spring, the fountain, the Opal Pool etc. Het is allemaal heel mooi om te zien en te horen. Het gespetter en gepruttel overal om je heen. Helemaal leuk is het modderpoeltje, waar veel bronnen een blupje laten horen. Doordat het wat frisser is, zo’n 15 graden, is er ook veel stoom de zien. Daardoor kun je niet het hele kleuren bad zien, het geeft wel weer een mooie dimensie eraan.

Het is al middag geworden als we in Grant Village, het zuidelijkste dorpje van Yellowstone, een sanitaire stop maken zodat we weer een stukje kunnen rijden. Terwijl we in de auto onze lunch eten begint het zowaar wat te spetteren. Dat wordt al snel een knap regenbuitje, waar we pas in Jackson van af zijn. Goed voor de natuur, dat wel. Jackson is overigens een compleet gekkenhuis. Wat een drukte en omdat we er al eerder zijn geweest besluiten we het stadscentrum maar niet te bezoeken. We wordt de plaatselijke Albertson bezocht voor wat lekkers en na een cache gelogd te hebben beginnen we aan het laatste stukje rijden voor vandaag. Op naar Thayne.

Het motel ligt direct naast de snelweg, dat is gemakkelijk vinden. Het blijkt dat we twee kamers hebben geboekt. Geen idee waar dat fout is gegaan, maar hij probeert hem in ieder geval nog te verhuren voor vannacht. We gaan het beleven. Qua diner is het een hele ervaring. Er is niet al te veel open, het is dan ook zaterdag avond(?). Gelukkig wordt het voor ons bij de receptie van het motel uitgezocht. We komen uit bij 225o BBQ (https://225bbqetc.com/).

Eenmaal binnen lijkt dat toch ook een snackbar achtig iets te zijn. Het eten is echter prima en het is ook wel een leuke ervaring. Op de weg terug naar het hotel willen we een cache pakken en moeten dan nog opschieten, want er hangt een mooi wolkje in de lucht die zeker voor nog meer regen gaat zorgen. De vraag is waar en wanneer. Die vraag wordt beantwoord als we na de cache naar het motel rijden. Er komt een flinke sloot water naar beneden en we moeten rennen naar de voordeur als we er zijn. Gelukkig kunnen we voor de deur parkeren.

Donkere wolken pakken zich samen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *