Dag 19, Die ouwe laat je niet in de steek.

Butte – Yellowstone (Old Faithfull), 5 aug 2022

Net voor het wekkertje gaat zijn we al wakker. Direct opstaan, douchen en ontbijten, want er staat een lange trip op het programma. We gaan naar Yellowstone en door het noodweer is de noord entree gesloten en konden we ook niet meer naar Roosevelt Lodge, waar we eigenlijk zouden gaan slapen. We slapen nu maar één nachtje bij de Old Faithfull. We ontbijten maar binnen, want het is nog wat fris buiten en zelfs wat regendreiging.

Alweer een mooie route

We zitten bepakt en bezakt voor negen uur in de auto en kroezen letter richting Yellowstone. Onderweg nog een slootje koffie en wat ijs gehaald en we hebben weer een mooie tocht door bergachtig gebied. Rond het middaguur komen we aan in het stadje West Yellowstone, waar we nog een beetje rondkijken en een geocache doen. Natuurlijk moet er ook nog wat brood gekocht worden. Eerst maar bij een backery kijken, wat op zich logisch lijkt. Die heeft eigenlijk niet veel brood, wel lekkere gebakjes en we nemen samen één soes met gele room erin. Gelukkig maar, want het was een enorm apparaat en hij was goed gezoet zullen we maar zeggen. Best lekker, maar een halfje is dan ook meer dan genoeg. Gelukkig heeft de supermarkt nog wel wat broodjes en kunnen we op weg naar de ingang van het National Park (NP).

Leuk weetje is dat de ingang nog in Montana ligt, maar vrij snel daarna ben je in Wyoming. Altijd fijn om de topo een beetje op orde te hebben. We volgende de richting naar Mammot Hotsprings, het noorden. Bij een mooie geiser stoppen we en kunnen we uit de wind van de geiser zitten en onze lunch eten. Je moet echt uit de wind blijven, want als je geluk hebt stinkt zo’n geisertje alleen maar naar rotte eieren. Dit om je een beetje een idee te geven.

Bij de Norris geisers lopen we een mooie hike over en langs de geisers. Overal komt wat stoom omhoog en hoor je wel iets pruttelen of spuiten. Helemaal prachtig is de diversiteit aan kleuren, ongekend mooi. Dan gaan wij weer door en na een poosje zien we de baden van mammoth hotsprings. Je kan daar overigens niet in, het is gevaarlijk water en het gebied eromheen is bros. Dat het vies water is, zien we een paar keer op plekken waar een keer een extra grote uitbarsting is geweest. De bomen zijn daar dood en soms maar voor de helft, niet aantrekkelijk om even je handen in te wassen ofzo.

Na de baden zien we een kudde elken lekker aan het chillen achter het gesloten hotel. Een mooie gelegenheid om wat foto’s te maken. Dat kunnen we ook onderweg van de bizons doen. Al moet ik zeggen dat ik toch maar wat door ben gaan rijden, toen een bizon wat begon te grommen toen ik van haar en een klein kalfje een foto nam. Er zat nog best wat ruimte tussen mij en de bizons, maar ze kunnen ineens rap zijn en ik had niet de behoefte om dat nu te zien. Verderop zullen we nog een bizon op de weg zien lopen en dan zie je weer van dichtbij dat het een enorm beest is.

Bij de old faithfull zien we hem nog net een spuitertje geven. Dit keer was het niet al te spectaculair, mede doordat de wind de stoom naar onze richting blies en daardoor het zicht belemmerd werd. Nouja, morgen weer een kans. Voor het eten had ik al in NL een reservering gemaakt en dat was maar goed ook. Het is nu niet meer te regelen en dan heb je alleen nog maar een bak gefrituurde kip. Wij kunnen in ieder geval aanschuiven aan de rij voor de Old Faithfull Inn buffet. Het smaakte allemaal prima in ieder geval.

Weer teruglopend naar onze cabin rookt de OF al flink maar hij is, in het donker, ook slecht te zien. We zien het morgen wel weer. In de cabin nog even wat internetten voordat Klaas Vaak zijn werk doet.

Comments

  1. Bloglezers

    Leuk dat jullie in het park zijn waar wij 4 jaar geleden ook waren. Nu weer rustig met al dat water en overstromingen. Wildlife genoeg en inderdaad oppassen. We genieten van jullie verhalen en dagelijkse gebeurtenissen aldaar. Veel plezier nog en tot the next story.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *