Dag 17, Melk is goed voor…Moose


Helena – Butte, 3 aug 2022

Na een lekker nachtje in een gekoelde kamer worden we rond acht uur wakker. Na het douchen ontbijten we deze keer in het hotel. Een prima ontbijt, al missen we wel wat bacon en een gekookt eitje. We beginnen verwende reizigers te worden. Daarna lezen we nog wat op de kamer en gaan we op pad om de geo-caches die wij gisteren niet konden vinden nog een keer te zoeken, nu met vol daglicht. Dat blijkt te helpen en al snel schrijven we onze naam op twee verschillende caches.

Je komt een hoop moois tegen onderweg. Dikke auto’s die vervoerd worden en een truck met drie opleggers

De auto kan weer een hogedruk beurt gebruiken en dat doen we dan maar een blok verderop. Met een schone auto gaan we weer terug naar de Alberson deze keer, om wat in te slaan. We gaan naar een huisje in de middle of nergens en dan is het prettig te kunnen BBQ-en. Daarnaast was ook het vleeswaar op en halen we nog wat anders lekkers voor alweer de laatste week.

BBQ avond

De rit naar Butte gaat snel, ook hier weer gewoon 130 per uur. Onderweg lekker een kaasbagel of Jalapena kaas, afhankelijk van de wensen. Aan jullie om te raden wie, welke heeft gekozen…
Het laatste stukje gaat over een dirtroad, ditmaal minder spectaculair als in Shawnigan Lake. We vinden het wel best want de rit zelf is mooi door het bos heen. Bij het huisje hadden we de instructie gekregen een SMS te sturen. Klinkt leuk, alleen moet je wel voldoende bereik hebben. Gelukkig lukt het en we worden verwelkomd in een huisje. Als we de koffers erin zetten, zien we dat er boven ook nog 2 bedden staan. Dat is wat veel en bij navraag bleek dat we in het huisje ernaast moesten zitten. Kort daarna hebben het huisje naar smaak ingericht en eten we nog een broodje.

Ons huisje voor de komende twee nachten

Het is wel goed toeven bij het huisje en we besluiten er een chill dagje van te maken. Lekker krantje en boekje lezen en al snel is het tijd om de BBQ aan te zwengelen, fire in the hole! We hebben een dikke steak, worstje en een burger. De steak is zelfs met zijn tweeën wat riant, dus de helft gaat de koelkast in voor morgen. We genieten van het heerlijke maal op de veranda, tussen de bomen.

Na het eten gaan we nog even een stukje lopen. Het blijkt een langlauf gebied te zijn, waar je nu mooi over de trails kan lopen. Als we bij de lodge zijn, worden we met wat zwaai gebaren naar een plek gelokt. Daar zien we op een afstand een Moose met een kleintje. Al snel proberen we wat dichterbij de komen en zien zelfs de kleine bij moeders een slokje nemen. Helaas voor een deel net achter een struik, maar toch leuk om te zien. Na al dit moois lopen we weer terug naar de cabin, drinken nog wat koffie en gaan ons klaar maken voor de nacht. Voordat we gaan slapen moeten we nog wel naar buiten, want de Wifi reikt niet helemaal tot in het huisje. Althans, dat was het plan. In het stikke donker zaten wij bij het Wifi huisje en werden we al snel belaagd door verschillende insecten en dat door de Deet heen. Dan maar morgen bij daglicht de blog afmaken.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *