Dag 15, Mooohs

Glacier NP Many Glacier – Sunrise Inn, 1 aug 2022

De nacht was goed te doen, al was het wat aan de warme kant. Het is in ieder geval een hele belevenis in dit authentieke hotel. Het, inmiddels, traditionele BYO ontbijt eten we op de kamer op. De zon staat vol op het balkon en dat is iets te veel voor het ontbijt. Nadat wij de kamer weer netjes hadden achtergelaten en de auto gevuld, zetten we de auto weer terug op parkeer plaats en lopen via het hotel naar de start van de Grinnel Lake trail. Een mooie, heuvelachtige, route door bos en weide en langs het meer. Na een wiebelbruggetje nog stijl klimmetje en al snel zien wij het Grinnel Lake.

Een prachtig meer met mooie kleuren, bergen en watervallen. We zoeken een plekje om aan het meer te zitten en kijken even rond. Dan worden we gewaarschuwd dat er een Moose vlak achter ons staat. Gelukkig zit er nog wel wat ruimte tussen, maar het is niet al te veel. En wat is dat een groot beest zeg en met zijn gewei erg indrukwekkend. We kijken toe hoe hij (of zij) bosjes naar binnen schuift alsof het niets is en maken veel foto’s en wat film. Wauw.

Dan gaan we weer terug. Bij de wiebelbrug zitten ook de hidden falls. Nou, wij gaan de challenge aan en vinden ze al snel. Het was even een klimmetje, maar dan heb je ook wat. Een mooie view op een goed werkende waterval. Het leven is goed. Als we weer een einde op pad terug zijn, ziet Mirjam een hertje verderop in het water lopen. Alsof het zo hoort besluit dit vrouwtje het waterpeil te verhogen. Tsss, het is wat. Verderop wordt ons pad verspert door een ander hertje. Die kijkt ons rustig aan en ziet niet al te veel gevaar. Dat levert mooie plaatjes op, totdat het hertje er genoeg van heeft en met sierlijke sprongen verdwijnt in het struikgewas.

Na al dit moois vinden we de auto weer en rijden naar onze volgende bestemming: Sunrise Inn. Hoewel dat ook in Glacier NP zit, moeten we eerst het park uit, om via st Marys het park weer in te rijden. We blijken een kamer in het gebouw van de General Store te hebben. Het doet allemaal wat wilde westen achtig aan en dat is zeker een leuke ervaring.

Onze laatste nacht in Glacier’s Sunrise Inn

Het eten kan eigenlijk maar op één plek. Dat is simpel. Wel moeten we aardig lang wachten op het eten en het is wel ok, maar zeker niet het allerlekkerste. We hebben in ieder geval prachtig uitzicht en je kunt niet alles hebben toch?

Mooi ingerichte kamer in Sunrise Inn

Het is ons opgevallen, dat het best hard waait. Wel lekker in de warme omgeving, het is nu wat draaglijker. Wel klappert het een en ander van het raam, want de lucky luke stijl is natuurlijk niet optimaal geïsoleerd en kraakvrij gebouwd. Het heeft zijn charme denken wij als we op het bedje neerploffen om te gaan slapen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *