Dag 11, Zoekt en gij zou moeten vinden.


Spokane, 28 juli 2022

Een luxe ontbijt op de kamer

Lekker geslapen en vandaag een rustig dagje, we slapen twee nachten in hetzelfde hotel. Voor het ontbijt moet je hier à la Carte doen en daar hebben we niet zo’n zin in. Daarom op de hotelkamer maar een heerlijk broodje rosbief, waar we alles nog van hadden. Een lekker begin van de dag wat ons betreft.

In Spokane gaan we op pad naar het park om daar naar de watervallen te kijken en wat geo-caches op te pakken. Maar man, man, man, wat een hitte. We lopen zo veel mogelijk in de schaduw, maar hebben toch al snel een nat truitje aan. Gelukkig geeft een blik op al de watervallen wel wat verkoeling en dat zijn er veel. Niet verwonderlijk dat ze hier één van de eerste waterkrachtcentrales hebben neergezet. Het is een mooi gezicht en op een gegeven moment zien we zelfs een paar zalmen boven het water uitspringen. Ik had er graag een foto van gehad, maar ze springen niet op mijn commando. It did happen, maar geen foto’s om het te bewijzen.

We lopen wat rond door het park van de ene waterval naar de andere en komen verschillende mooie dingen tegen. Waaronder een heel sprookjes pad, waarin een nijntje achtig boek is losgescheurd en in displays wordt ten toon gesteld met telkens een stukje lopen ertussen. Wel grappig, al vallen wij niet meer in de doelgroep hiervan. Een groot deel van de dag gaat op aan het zoeken van een mini cache bij een coole glijbaan (voor de expert lezers van deze blog: GC2P6WP). ’s Avonds wagen we nog een poging, maar het wordt echt een DNFje, Did Not Find.

Op de weg terug drinken we een ijskoffie bij de Brew Brothers. Leuk gevonden naam en dito logo. Leuke bijkomstigheid was dat de koffie ook nog eens lekker was. Terug in het hotel koelen we af met een douche in het hotel en lezen wat voordat we gaan eten.

Probeer dit maar eens zonder deuntje van de Blues Brothers in het hoofd te bekijken

Ons oog was gevallen op de old spaghetti factory, net om de hoek. Een goede keuze, zo bleek. We zaten in een leuk wagonnetje in het restaurant en het eten was voortreffelijk. Het brood was zo lekker, dat ik er eentje to-go bestelde voor ons ontbijt morgen. Die mocht niet op de rekening en was van het huis, incl. een bakkie boter. Super service. Zoals al beschreven zijn we nog een keer gaan kijken of we de cache konden vinden, maar helaas. Wel mooi om Spokane in de schemer te zien, want veel gebouwen zijn mooi verlicht. Wat minder zijn de vele zwervers alhier. Ze vallen niemand lastig, maar het is wel confronterend. In het hotel merken we dat we toch wel moet zijn geworden van de hitte vandaag, tijd voor een tukkie in het heerlijke bedje.

Lekker eten in een wagon in de old spaghetti factory

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *