Dag 10, Voor jou 10 anderen.


Winthorp – Spokane, 27 juli 2022

Na een heerlijke nachtrust op een eigen bedje ontbijten we in het hotel. Daar waren de reviews niet al te positief over, dus nemen we gewoon onze eigen english-muffins en kaas mee. Een goede keuze, want er was niet veel brood en beleg. Wel muffin met gravy (ragout), wafels en een eitje. Daarmee hadden we een prachtontbijt en konden we goed voorbereid op pad naar Spokane.

Eerst maar Winthorp goed bekijken. Een erg leuk dorpje in Western stijl. Overal zat ook echt een winkel in, dat het extra leuk maakt. Na een keertje heen er weer gelopen te zijn en ons te hebben verlekkerd in een keukenspullenzaakje kopen we nog een koude koffie en gaan op pad. Een relatief lange rit van zo’n vier uur door het prachtige landschap.

Prachtig toch, daar mag je gewoon doorheen rijden.

Ook passeren we een aantal dammen, waar we kort een kijkje nemen. Het is inmiddels boven de 100 F, een graadje of 38. Bij een dam zitten twee mannen, die ik in de snelheid maar even als zwerver had bestempeld. Nu dat waren ze niet helemaal, ze waren aan het vissen op de zalmen die je daar gewoon kan zien in het heldere water. Overigens was er geen stromend water om je in te wassen en ik denk dat de heren er al even waren. Het kan maar gezegd zijn.

Heel veel appelbomen en de kisten die klaar staan voor de oogst.

Dan rijden we ook langs veel akkerbouw. We weten nu waar de appels voor de cider proeverij vandaan komen. Wat een enorme velden met appelbomen en stapels met kisten die klaar stonden voor de komende oogst. Na het appel geweld reden we lange tijd door enorme koren velden. Afwisselend grijs/zwart (zal wel voor het donkere brood zijn 😊) en goudgeel. Een prachtige omgeving om ook een paar kleine tornado’s te spotten, waar we er dan ook een aantal van kunnen bewonderen.

Recht zo die gaat en dat mijlen lang

Eenmaal in Spokane gaan we toch maar eerst langs het vliegveld om de auto om te ruilen. Al hebben we het nu voor het eerst meegemaakt, het rijdt toch niet prettig zonder reserveband. Ik had ’s morgens nog even met Avis gebeld en die zei dat we altijd zo de auto konden omruilen. Voor jou 10 anderen dus.
Net voor de afslag spot Mirjam nog een Walmart waar ze de juiste spijkerbroeken in het schap hebben. Daar hoeven we ons ook niet meer druk om te maken.

Het omruilen van de auto ging snel en we zijn blij met de nieuwe auto, een KIA Telluride met ook een lekkere V6 erin. Android Auto brengt ons bij het hotel, waar we blij verrast worden met een prachtige kamer en het hele hotel is eigenlijk supermooi. Een helemaal gerenoveerd gebouw van 100 jaar oud.

Nadat we de kamer hebben gevuld met onze spullen gaan we eten bij Red Robin, waar we in 2019 ook zijn wezen eten. Het smaakte weer superlekker (gewoon een burger hoor) maar de bediening was wat short staffed, zoals overal hier. Dus moesten we even achter onze drankjes aan. Ach, zolang het lekker is, is dat ook niet zo’n probleem. Na het eten nog een kleine omweg via het water om daar een cache te loggen. Het is nog steeds warm buiten, dus op de hotelkamer is het nog even douchen, bloggie schrijven en het kingsize bedje in. Slaap lekker.


2 reacties op “Dag 10, Voor jou 10 anderen.”

  1. Hoi luitjes. Ik ben weer helemaal bij met alle verhalen. Iedere keer genieten wat jullie meemaken en onderweg allemaal zien. Het blijft een mooi land. Veel plezier en tot de volgende story. Gr Ron

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *