Dag 8, Ghost town


Marysville – Concrete, 25 juli 2022

We beginnen deze keer met een wat uitgebreider ontbijt in het hotel. Er is ruime keuze, tot aan een automatisch gemaakt pannenkoekje. Het smaakt goed en na het ontbijt zitten we al snel in de auto. Eerst maar even op zoek naar een hogedrukspuit, want er zit knap wat stof op. Vooral bij de achterklep is het iedere keer lastig om een beetje schoon de bagage eruit te halen. Het is al snel raak en ik mag de auto weer even lekker een schoonmaakbeurtje geven.

Met een fris autootje en dito inhoud, gaan we op weg naar de premium outlet stores van Seattle. Die liggen daar overigens nog een kleine 100 mijl vandaan maar goed, wij zijn er nu vanuit Canada naar toe gereden dus dan is het weer prima. Voordat wij bij de outlets zijn maken we ook een stop bij de Walmart voor een spijkerbroek. Ze hebben helaas de juiste maat en kleur niet, die bestellen we dan om deze verderop in de reis op te halen.

Dan besteden wij een paar uur aan het kopen van verschillende kleding in de outlet stores. Ondertussen ook nog met Bas en Niels contact gehad, want die hadden ook nog wat te wensen. Een vroege Sinterklaas zullen we dan maar zeggen. Tussendoor lunchen wij bij Villa Italia. Nog nooit van gehoord, wel lekker en iets te vet. Al met al lopen de uurtjes wel goed door en voor we het weten is het al laat.

“Gastvrije” teksten op het raam bij het hotel.

We gaan slapen in Concrete, een goed uur verderop. Tenminste, dat hebben we zo gepland. Want eenmaal aangekomen in Concrete is het hotel dicht. Allemaal onheilspellende kreten op de ruit met regels en dat service te allen tijde geweigerd mag worden enzo. Er is ook een klein lockertje, waar ik geen code van heb gekregen. Dan maar even bellen. Helaas dat lukt niet met mijn eigen telefoon. Het wordt al wat spannender voor ons, want veel alternatieven om te overnachten zijn er niet in de buurt. Aan de overkant zit een pub (die Hub heet) en daar vraag ik of ik mag bellen. Uiteraard mag dat, maar ze laat al duidelijk merken dat ik niet de eerste ben die hier tegenaan loopt en niet voor iedereen is er een goede oplossing. Gelukkig voor mij wel en al snel lopen we terug naar het kluisje om onze enveloppe met de sleutel te pakken. Iemand anders heeft net het kluisje opengemaakt, maar daar is geen enveloppe meer voor, alleen die van ons zit er nog in. Gelukkig komen we daarmee de zeer ruime kamer binnen. We zetten de bagage neer en gaan meteen naar de pub om daar wat te eten, want er is echt heel weinig te doen in Concrete.
Je zou er niet dood gevonden willen worden, terwijl de kans daar weer vrij hoog is.

In de pub is het in ieder geval gezellig en ze hebben ijskoud bier en een goede frituurhap. Wij helemaal blij en we vergapen ons aan het niet al te nuchtere volk dat er zit. Je hebt geen soap meer nodig, maar vanwege privacy zal ik er maar niet verder hier over uitweiden. We hebben in ieder geval een mooie avond en vragen ons wel af waarom je in zo’n avontuur stapt. De nieuwe, nog jonge, eigenaren hebben de tent nl. 2 maanden geleden overgenomen. Ze werken in ieder geval hard en zorgen goed voor iedereen. Na nog een geocache in de buurt te hebben gevonden is het tijd om te gaan slapen.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *