Dag 6, IJszwemmen


Gold River, 23 juli 2022

Ook bij de ingang van de grot hangt mos

Bij de ochtendgloren nog even gekeken of ergens de kwalificatie van de F1 uitgezonden werd, maar helaas. De WiFi is ook matig, dus maar een ander plan trekken. Het ontbijtritueel van gisteren hebben we maar weer herhaald, want dat beviel wel. Dan op pad naar de grotten, die ook op de weg naar Tahsis liggen. Een mooie route door het bos, langs verschillende grotten. Daar gaan we wel een stukje in, maar hebben geen zin om de smalle, natte en koude gaten in te kruipen. Er is daarbuiten genoeg moois te zien en door de vochtigheid zijn de bomen ook mooi met een laagje mos bedekt.

Op de weg terug stoppen we bij de watervalletjes om het moois te bewonderen en een geocache te vinden. Als lunch pakken we een paar broodjes die we nog hebben en gaan daarna lekker zwemmen. Alhoewel…lekker? Het water is mooi helder maar wel heel fris. Er dreven nog net geen ijsschotsen in maar dat lag waarschijnlijk niet aan de temperatuur van het water. Wel lekker om er even in te zwemmen als je door bent. Er staat ook een flinke stroming en het is best een uitdaging om, al zwemmend, op dezelfde plek te blijven.

Het locale openlucht zwembad

Op de keien drogen we op en lezen lekker een boekje. Met het lekkere zonnetje erbij is dat best uit te houden en in no-time is het alweer tijd om terug te gaan. Nu we beide restaurants hebben gehad en nog een derde avond hier hebben, gaan we toch maar weer naar het restaurantje van de eerste dag. Nu lekker buiten zitten, met een prachtig uitzicht over de boomtoppen en bergen op de achtergrond. Terug in het hotel is het weer inpakken, want morgen moeten we vroeg op en weg. De ferry vertrekt om 12:45 en het is nog zeker 3½ uur rijden en je moet er uiterlijk een half uur voor vertrek zijn. Geen stress, wel gezonde planning.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *