Dag 4, Rustâg begin in de natuur


Shawnigan Lake – Gold River, 21 juli 2022

De nacht was mooi, je kon zelfs de melkweg goed zien. Gewekt werden wij door wat haantjes en het licht van buiten (er was geen gordijn). Niet veel later zitten wij aan een heerlijke, verse, scrumbled egg met zelfgemaakte geitenkaas. Ook nog eens met heerlijke broodjes, want dat is in Canada toch wel heel wat anders, dan in Amerika. We genieten van al het lekkers en alle dieren om ons heen op de boerderij.

Na het ontbijt lopen we nog even rond en maken we vriendjes met de geiten, die wel heel graag één voor één geaaid willen worden. Nou, dat doen wij dan maar. Als laatste lopen we langs de knollen en zeggen de gastvrouw gedag, waarna wij onze weg over de leuke dirt-road vervolgen. Mirjam maar eens achter het stuur gezet en dit blijkt ze prima te kunnen, we komen heel aan op de verharde weg. Dat is best een eindje rijden en Canada is mooi met al die hoge bomen waar je tussendoor rijdt, maar eerlijk gezegd op een gegeven moment is het ook wat saai. We zijn daarom blij als we bij Campbell River mogen afslaan naar Gold River, onze plek voor de komende 3 nachten.

In Gold River is niet veel te doen en er is dan ook niet veel veranderd ten opzichte van 2019, toen wij hier voor het laatst waren. Wel is er een restaurant bijgekomen, we hebben vanavond keus uit twee 😊. Het hotel is ook nog redelijk hetzelfde, al is alles gewoon netjes drie jaar ouder geworden. We worden in ieder geval vriendelijk begroet en besluiten om een kamer op de onderste verdieping te nemen, omdat die wat koeler is. Inmiddels is het al na zevenen waardoor we wel bij het, voor ons, bekende restaurant moeten gaan eten, want de nieuwe gaat al om acht uur sluiten.

Het is een klein wandelingetje naar het restaurant, echter wel met een heuveltje op aan het einde. Ach, kun je na wat bier in ieder geval letterlijk naar huis rollen. Ze hebben een lekkere local IPA van de tap en het eten was ook weer prima. Zelfs de aanrader, friet met jus geprobeerd. Niet onsmakelijk, al was het fijn dat de jus on the side kwam zodat er ook nog met ketchup en mayo gedoopt kon worden.

Na weer teruggerold te zijn naar het hotel waren we eigenlijk best wel moe, dus riepen wij het de dag.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *