Dag 1, Come fly with me


Alphen -> Seattle, 18 juli 2022

Poehee, het wekkertje gaat al vroeg. Omdat er toch wat verschillende verhalen over de doorstroom op Schiphol rondgaan wil vooral Mirjam echt zeker 4 uur van tevoren er zijn. Thuis krijgen we nog wel het bericht dat het vliegtuig al een half uur vertraging heeft. Omdat we toch allemaal al op zijn en Bas ook op tijd terug wil zijn, gaan we toch maar direct de auto in. Om 7 uur staan we voor de ingang van Schiphol en kunnen zo doorlopen naar de incheckbalie, waar wij direct geholpen worden. Wel prettig zo’n priority check-in.

Dan op weg naar de security. Een aardig rijtje, maar langer dan een kwartier hebben wij er zeker niet gestaan. Helaas gaat mijn tas naar de uitzoeklijn en moet hij open. De kaas blijkt de trigger, dus wordt de buitenkant van de seal zak goed gesampeld met een watje. Deze wordt in een analyse apparaat gedaan en alles blijkt in orde te zijn. Tja, dat hadden ze ook gewoon aan mij kunnen vragen, want ik wist dat al, Duh….

Zo begin je de reis goed

Na eerst in de verkeerde rij voor de douane te hebben gestaan, gaan we al snel door de douane zelfscanners heen, op naar de koffie. Al met al was het een klein uurtje om van auto tot koffie komen, prima dus. De koffie drinken we samen met Petra & Micha & de kids, want die vertrekken ook rond deze tijd, supergezellig. Minder gezellig was het nieuws dat we steeds later vertrokken, uiteindelijk 1.5 uur later dan gepland. De oorzaak was onvoldoende personeel bij de security.

Entree

Na een prima vlucht landen we met slechts een half uur vertraging. Seattle here we come. De immigratie en douane is aangepast. Eerst de koffers halen en dan nog 1 stop voor beide diensten. Een goede verbetering, want het wachten op de koffers zorgt al voor wa spreiding en in no-time staan we onder het bordje, Welcome in Seattle.

Dan is het even zoeken en een stukkie lopen naar de trein. Dit keer gekozen om de auto morgen pas op te halen. Scheelt een hoop kosten (autohuur, parkeren, niet drinken in het vliegtuig) en het is een leuke ervaring weer eens met het OV te reizen. Eenmaal in de trein verwarren we 2 stations, waardoor we veel te vroeg waren uitgestapt. Gelukkig is er om de hoek een bus die in 1 rechte lijn recht tegenover ons hotel uitkomt. Ik had dat een poosje geleden wel al gezien, maar was vergeten het vlak voor onze reis nog eens te bekijken. Het geluk zat op onze schouder deze keer.

Met het OV naar Seattle
De fontein bij de Needle

Mooier om naar te kijken dan erop te staan, aldus Mirjam

In het hotel worden we al verwacht, dat is altijd prettig. Als we inchecken wordt er wel nog een brancard achter ons langsgereden met een dichte zak. Die zou toch wel uit een andere kamer komen?? Who will tell? Na even wat opfrissen in het hotel duiken we de stad in, op weg naar de space neadle en het park daar. Mirjam hoeft niet zo nodig omhoog, dus lopen we lekker naar de fontein en een beetje door het park. Inmiddels knorren de maagjes wel, ook al is het nog geen 6 uur local time. Voor ons tijd om terug te lopen over de 2nd avenue, waar we ineens voor een leuke brewery / sportcafe. We blijken omringt door baseball fans in een happy hour. Veel geklap en gejuich als iemand een minuut goed weet te gebruiken om een paar ballen aan het publiek te schenken.

Met wat drank en een goede burger in de maag gaan we weer terug naar het hotel, waar we toch maar besluiten om te gaan slapen. Het is nog vroeg, maar de luikjes zijn niet meer open te houden. Geen sleepless in Seattle voor ons dus.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *