van Wijck on the road again

Alle blogs van onze reizen

Dag 20, New Mexico, here we come (Durango – Santa Fe)

Jaja, het bevalt ons wel in deze B&B en bijna jammer dat we weer door moeten. Ook vandaag weer lekker ontbeten en dit keer met een paar Engelsen gebabbeld. Ondertussen wat foto’s van de kolibries en de blauwe kuif vogel gemaakt.

Heerlijk, maar we moeten toch ook weer door. Dus toch maar de auto weer vullen met de schone spullen en nog even kort op de piano pingelen. Dan sluiten we de deur, wat allemaal volledig wordt gevolgd door Sonny, de labradoedel.

Dan een flinke trip naar Santa Fe. Het landschap dat wij te zien krijgen is vooral veel bergachtig met bomen en veel ander groen op de grond. Lekker om daar een paar uur doorheen te rijden en dat mochten we dan vandaag ook. Rond lunchtijd, het loopt al naar tweeën, zijn we in Pagosa Springs. Best wel een flink stadje waar we bij het riviertje een overdekte picknick tafel vinden. We moeten daarvoor wel even langs de Spring, die goed naar sulfaten ruikt. Waar wij onze salade met broodje gaan eten merk je daar gelukkig niets van. We hebben leuk uitzicht op de rivier, waarin met rubberbanden over kleine watervallen wordt gedreven.

Niet veel later krijgen zien we mooie regenwolken opdoemen wordt op een gegeven moment zelfs de auto er nat van. We zitten ook dicht bij de grens met New Mexico, een nieuwe staat die wij gaan bezoeken en waar de zon weer schijnt. De regen blijft wonderbaarlijk achter in Colorado, laten we hopen daar niet veel meer van te zien als we over drie dagen weer terug rijden. De rit loopt op zich voorspoedig en Mirjam mag ook even de grote auto besturen, niet voor het eerst deze vakantie hoor. Op het laatst worden we nog even over vage wegen worden gestuurd. Tot aan een hek dat op slot zit, zodat we weer terug moeten. We zijn net door een kleine wash (het heeft ook hier even goed geregend) gereden en hopen daar niet nog een keer doorheen te moeten. Dat hoeft dan ook niet.

Colorado in de regen achtergelaten

Na het inchecken nog even chillen en we hebben de olive garden aan de overkant van het hotel gespot. Daar moeten we toch zeker een keer in de vakantie hebben gegeten, dus dat kan ook weer van het lijstje. De start is goed met hun speciale broodje en lekkere salade. Het hoofdgerecht is echt veel te veel. Geen doggy bag voor ons, wat zouden we daar nog mee moeten. Dan zit deze rij-dag er weer op.

2 Replies to “Dag 20, New Mexico, here we come (Durango – Santa Fe)”

  1. Amalia

    Wat een genot weer om jullie verhalen te lezen. Gelukkig is het thema eten ook goed vertegenwoordigd. Als dat achterwege blijft, is er iets loos. Mirjam, superstoer hoor dat je die grote bak op vier wielen eens verplaatst. Dat kunnen wij vrouwen prima. Ik ben trots op je. Fijne dagen nog, geniet ervan. Saluutjes, Amalia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *