van Wijck on the road again

Alle blogs van onze reizen

Dag 12, It’s hot, damn hot (Death Valley – Las Vegas)

De airco heeft het vannacht goed gedaan. Best netjes, want de auto geeft een buitentemperatuur van 44oC aan en dat is dan al om 10 uur in de ochtend. Het koude-douche water is nog steeds veel te heet om onder te gaan staan dus even rap opfrissen en op pad naar Furnace Creek, waar het visitors center van de Death Valley is. We zien daar dat de Death Valley is ontstaan door wat aardverschuivingen en dat er best nog wel wat water aanwezig is. Zeker in de wintermaanden is er genoeg om een zomer mee te overleven, voor de dappere plantjes dan. We hoopte er ook een ontbijt te vinden, maar dat blijkt weer elders in het dorp te zijn. We hebben er geen zin in en trekken een prefab sandwich uit de koelkast en zelfs een halve sandwich bevat nog een onsje vleeswaren denk ik zo.

Buiten lopen we natuurlijk nog even langs de temperatuurmeting, met de disclaimer die ik als KNMI-er zeker kan onderschrijven. Ach een graadje meer of minder, het is hot, damn hot. Als we weer lekker opgewarmd in de auto zitten, zetten we de airco hoog en gaan we rijden we weg door het mooie landschap. Want hoe heet het ook is, er is een klein water stroompje en het landschap veranderd toch wel regelmatig van zandduinen, naar wat grover zand met verschillende begroeiing en hier en daar een afwijkende heuvel. Om de vallei liggen natuurlijk de bergen, al met al een prachtige route.

We rijden ook een nieuwe staat binnen: Nevada. Je moet goed kijken en het valt vooral op door een stippellijn op de navigatie en het bordje in de achteruitkijkspiegel dat je California binnen rijdt. Er blijkt ook wat gegeocached te kunnen worden, dus keren we om, loggen 2 caches en maken een foto bij het welkom in (voor ons uit) California bordje. Ook hier is het heet.

De lunch bestaat uit een salade van de Albertson (gewoon appie), afgetopt met een lekker broodje en een starbucksje. Dan is het tijd om de SiriusXM (satelliet radio) op het Elvis kanaal te zetten, want we komen in de buurt van Las Vegas. Even de berg over en we kunnen LV al goed zien liggen, ook al is het 33 km. verderop. In eerste instantie rijden we achter de hotels om, maar we waren vergeten dat we gewoon de parkeergarage van het Cosmopolitan moesten hebben. Dus via de strip weer terug en de garage weer in, waar we op B3 special voor de Jockey Club (waar we slapen) kunnen parkeren. Het inchecken gaat weer super vriendelijk en al snel staan we op de 10e verdieping in onze kamer. Geen uitzicht op de fonteinen van het Bellagio, maar wel op een mooie egale muur. De kamer, eigenlijk appartement, is groot en compleet met keuken etc. De temperatuur is binnen fris te noemen, dus zetten we de airco maar iets minder hoog. Wij kijken nog wat rond en gaan dan shoppen bij de South Outlets. Bekend terrein voor ons, maar een krappe 2 uur blijkt alleen genoeg een goede selectie uit de Tommy winkel te maken.

Op de terugweg stoppen we bij de in-n-out burger voor….een burger. Simpel menu burger met en zonder kaas en evt extra plak vlees erop. Alles in een plastic bakje en het smaakt eigenlijk helemaal prima. Weer terug in het hotel gaan we even bij de fonteinen kijken. Het is niet mega druk, al zijn er natuurlijk wel aardig wat mensen. Mooi om al het geweld van het water te zien en te horen. We lopen terug via de lobby van het Bellagio, waar een mooie tuin is aangelegd en de driftig op de geur knop lopen te hengsten. Het is in ieder geval leuk om weer gezien te hebben.

Mirjam weet nog snel wat winst te maken met de eenarmige bandiet, maar ik schaam mij toch wel om USD 16,= om te moeten wisselen (vanaf USD 5,= dat wel). Hoewel Mirjam het eigenlijk zonde vindt, gaat de winst in een andere bandiet, die zijn naam eer aan doet en het probleem van het inwisselen van een klein bedrag oplost.

Ik breng Mirjam nog even naar de kamer en ga dan terug om Craps te spelen. De fiches zijn echter nu wel minimaal USD 25 en dit vind ik wat gortig. Dan maar even kijken en craps spelen op een kast, waar de dobbelstenen onder een glaasje worden gegooid. Eerst een mooie winst, die later verdampt en omgezet wordt in een verlies. Gelukkig ook weer geen mega verlies, dus kunnen we de vakantie gewoon verder doorzetten. Gelukkig maar.

One Reply to “Dag 12, It’s hot, damn hot (Death Valley – Las Vegas)”

  1. Ron Roorda

    Wat is stad dat LV. 24/7 is hier zeker van toepassing. En als winnaar LV verlaten is maar weinige gegund. Ach als je maar lol hebt en je limit kent. Fijne reis verder.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *