van Wijck on the road again

Alle blogs van onze reizen

Dag 17, wo 14/8. Bike the city

>>VANCOUVER<<

Na een rustige nacht worden we wakker op onze etage. Mirjam en ik gaan op pad om het ontbijt te regelen. De helft van de B&B moeten we nl. zelf regelen. Op de lange weg (die zeker een km of 8 is) zit ook een Safeway. Weer lekker brood en Starbucks dus. Na het ontbijt en wat relaxen loopt het al tegen 12 uur, tijd om op pad te gaan. We willen fietsen huren om de city en vooral wat in het park te vertoeven.

Een van de vele skylines van Vancouver

Nadat we een beetje snappen hoe de routes in elkaar steken, rijden we in de goed richting het rondje in en rond het park. Het is een mooie route, met een mooie combi van de natuur en de stad. Onderweg doen we nog een cache en zoeken nog een poosje naar een andere, maar die is lastig te vinden. Zeker omdat ik net dit stukje van de kaart niet op de GPS heb gezet. Nouja, dan maar niet hoor.

Totem city

Verderop op de route zien we een festival dat in aanbouw is. De 17e gaat het feest beginnen, wij zijn dan helaas weg. Daar tegenover staan een berg totempalen. Er grappig en ook best wel mooi. Ze hebben een eigen reden en betekenis, maar het is ons teveel om alle bordjes te gaan lezen.
Bij een strandje willen we wat eten en zien we een hotdog tentje. Die staat nog op het lijstje van deze vakantie. Tijdens het eten komen er een paar wasbeertjes (beer #3) langs. Ze zijn wel jut en jul, want wat de ene doet, doet de ander precies zo.

De beer kan de was doen

We leveren na 4 uur fietsen de fietsen weer in en de boys nemen een ijsje aan de overkant. We krijgen een heel verhaal over bubblethee. Ik wilde er bijna 1 nemen, maar het bleek toch weer een soort shake te zijn.
We lopen nog een eindje door de city. Geen leegstand hier, maar overvolle winkels en prachtige architectuur. Dit alles met een aangenaam temperatuurtje van zo’n 25oC: Het leven is goed.

Super grappige beelden. Heeft ook een smile als doel

Als we willen gaan eten, zien we een 5 guys hut. Die was in Eindhoven met Huib & Daab goed bevallen en het ziet er hier exact hetzelfde uit. Gelukkig weten we nog dat je maar 1 grote friet per tafel moet bestellen en het bevalt prima. Echt een goede burger, zeker omdat je zelf aan kunt geven wat je erop wil. Het wel een volle burger, dus voorlopig geen desert meer.
Gelukkig is het nog een stukje lopen naar de auto, zodat we ook nog een lekkere wandeling hebben gemaakt. Op de terugweg rijden we nog even langs de Mac voor een koffie en een deel brownie. Dan is het weer mooi geweest voor vandaag. We roepen het de dag.

Een toppertje, wat gaaf is dit
Mooie gebouwen in Vancouver

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *