van Wijck on the road again

Alle blogs van onze reizen

Dag 16, di 13/8. Vancouver city

>>KAMLOOPS -> VANCOUVER<<

Er is geen ontbijt bij dit motel, dus moeten we dat zelf verzorgen. We hebben de foute ontbijtjes al gehad en hebben daar ook geen trek in. Dus eerst langs de Safeway, die maar klein stukje verderop zit. De kwaliteit van het brood valt hier positief op. We hebben moeite om uit het grote aanbod te kiezen. Terug bij het motel maken we een campingtafel (die flink nat was van het gras sproeien) droog en gaan daar ons lekkere ontbijtje opeten. Eindelijk ongezoet brood :-).
Na het ontbijt gaan we nog even zwemmen. Het water is best fris zo in de ochtend, maar als je er eenmaal in bent is het goed te doen. Mijn nieuwe zwembroek met Canadese blaadjes doet het overigens zeer goed.

Het Pacman spel, zo veel mogelijk HWY-1 bordjes opeten met geluid

Vandaag een relatief flink ritje voor de boeg naar Vancouver, wel 3.5 uur. Onderweg gelunched bij een A&W, van het root beer. Tja, het was wel ok zal ik maar zeggen. Verder nog het pacman geluiden spel gedaan en zo doorgetuft naar Vancouver. We hebben daar een leuke B&B, een hele etage voor ons zelf. Als we al even binnen zijn (we hadden de code van de deur eerder ontvangen) komt de eigenaresse ons snel begroeten. Als er iets is, moeten we het laten weten. Nou dat is er niet, want het is een heerlijke omgeving. Iedereen heeft een eigen kamer (Mirjam en ik kunnen nog wel op 1 kamer hoor) en we hebben ook 2 badkamers, lekker.

Uitzicht voor het restaurant

Na wat geacclimatiseerd te zijn en de blog weer werkend te hebben gekregen gaan we op weg naar Vancouver city. Een ritje van ongeveer 15 minuten met heel veel stoplichten. Bij het laatste stukje lijkt het wel een erehaag om ons naar binnen te loodsen. Het blijken zwervers te zijn, die hier in een lang lint op de stoep hun “huis” hebben gecreëerd. Hoewel apart, voel je jezelf er niet echt onveilig.
Bij de cruiseterminal parkeren we de auto en vinden we al snel een prima restaurant. Mooi uitzicht over binnenzee en bergen daarachter. Het eten is vooral toeristenvoer, prima en goed te eten doch niet meer dan dat. De locatie maakt het in ieder geval bijzonder. Na het eten lopen we nog even rond, voordat we teruggaan naar onze bedjes.

Nog meer Vancouver

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *