van Wijck on the road again

Alle blogs van onze reizen

Dag 14, zo 11/8. Alles is eindig

>>GOLDEN -> REVELSTOKE <<

We worden weer rustig wakker in onze B&B in the middle of nowhere. Het ontbijt is weer om 8.30, nu met andere mensen. Ook hier weer gezellige praatjes en een lekker ontbijt. Als daarna de auto is ingepakt gaan we naar het dorp om de lunch in te slaan. Geleerd van gisteren nemen we iets dunnere plakjes kalkoen, zodat we niet weer een ons per broodje hebben. Terug bij de auto schrikt Bas en staat in no-time weer naast de auto. Er ligt een dood vogeltje bij zijn voeten. Geen idee hoe en wanneer die daar is gekomen, maar hij doet het in ieder geval niet meer. Ik gooi hem netjes weg, als mensen vragen waar het vogeltje nu is en dat ze hem wel willen verzorgen. Ik leg uit dat hij het niet meer doet en dan geven ze aan dat ze geen Jezus zijn en dat hij dus prima in de container ligt.

Die vliegt niet meer.

Als we een eindje onderweg zijn naar Revelstoke, begint het steeds meer te regenen. Dan gaan we dus geen hike doen besluiten we en rijden door het Canadese Glacier Park en Revelstoke park heen. De klok gaat ook weer een uurtje terug, dus we komen in het begin van de middag in Revelstoke aan. We pinnen wat cash geld voor de eerste keer en gaan naar ons hotel voor deze nacht. Er is al 1 kamer klaar, die we gebruiken om te lunchen. Daarna gaan we een hoognodig wasje doen in het dorp, want in het hotel kan dat niet. Eenmaal terug vinden we het allemaal wel best en respecteren we de zondagsrust. Later in de middag duiken we de grote en bloedhete hotspa in bij het hotel. Daar hebben we een leuk gesprek met 3 amerikanen, een vader en zijn dochter en haar vriend. Ze toeren op de motor door dit gebied en waren zo nat geworden dat ze maar een hotel kozen ipv een camping. We hebben nog een mooi stuk ingesealde kaas liggen. Die geven we aan hun, kunnen ze ook een keer echte kaas eten. Ik pak ook nog de open kaas om iedereen een stukje te laten proeven. Dat smaakt inderdaad een stuk beter was het antwoord. Als ik daarna het badje weer inspring scheurt mijn zwembroek aan de voorkant finaal open. Die heeft zijn beste tijd dus gehad, morgen maar even een verse scoren. Met dank voor de geleverde diensten en met enig respect beland ook deze zwembroek bij het afval.

De wannabie en mislukte golden gate van Canada

Naast het hotel zit een Denny’s die, hoe fout ook, toch een keer bezocht moet worden. We krijgen er verrassend veel groente en het smaakt nog lekker ook. Ook de toetjes zien er goed uit, dus nemen Bas en Mirjam de chocolava (ik het ijs van Mirjam) en Niels neemt een shake. Daar was de kok een beetje te enthousiast mee, dus kreeg hij ook nog de overgebleven shake in de maatbeker, zodat hij er ongeveer 2 naar binnen moest werken. Dat lukte prima en na al dit lekkers strompelden we terug naar het hotel. Daar nog even een foto van de brug genomen, voordat we het de dag roepen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *