van Wijck on the road again

Alle blogs van onze reizen

Dag 14, Boise – Pendleton. “Ga direct naar de gevangenis, ga niet langs start”

Niels is als eerste wakker en wel iets voor 6 uur. Niet toevallig, want om die tijd moet Max Verstappen zijn rondjes in de Grand Prix van Hongarije maken. Mirjam blijft nog even slapen, dus sneaken wij naar de Gym, waar ze ook een tv hebben. We zijn net op tijd om de auto’s te zien starten en hoe Max tegen zijn teamgenoot aan reed. Het is veel te warm om ook te gaan sporten, dus houden we het bij kijken naar. Gelukkig rijdt hij deze race helemaal uit en wordt hij 5e, we vinden het goed.

170730 Boise - Pendleton (2)
De State prison, nu een museum

Het ontbijt in het hotel is erg continentaal, toch kunnen we allemaal wel iets lekkers vinden. We zitten, voor ons doen deze vakantie, vroeg in de auto en rijden eerst naar de oude state prison van Boise. Het is nu een museum, waarbij je een goed beeld krijgt van deze gevangenis. De cellen zijn erg klein en vooral heel laag. Ook staan bij de meeste cellen wie erin heeft gezeten, wat de crime was en wat hij voor taak had in de gevangenis. Het is best interessant om dit allemaal eens te zien.

De volgende bestemming is Pendleton, een cowboy stadje. Eerst mogen we nog even door mooie bergen en langs fraaie landschappen rijden. We komen nu ook Oregon binnen, iets waar we naar uit hebben gekeken omdat we daar eindelijk vol kunnen gaan shoppen. De state tax is hier namelijk 0%, dat scheelt toch weer zo’n 5-7% met de staten waar we al zijn geweest. Het hotel is netjes en er zit een buitenbad bij. Dat is ook wel gewenst, want het is er loei heet met ruim 100 oF. Het water daarentegen is weer aan de frisse kant, je moet dus even doorkomen. Niels gaat er toch maar met een T-shirt in. Zijn schouders zien nog erg rood en ze voelen ook nog zeer pijnlijk aan. We doen ook een wasje en merken dat 1 wasmachine kapot is omdat er allemaal water uitkomt als we de deur open doen. De klusjes man is er nog en komt ook constateren dat de machine nog vol water staat, door ook de deur open te doen. Er stroomt nu in ieder geval geen water meer uit ?. Opvallend is overigens ook dat de klusjesman een enkelband om heeft. Die is onder zijn korte broek duidelijk te zien.

170730 Boise - Pendleton (24)Voor het diner gaan we naar de lokale brewery, die 2 blokken bij ons hotel vandaan zit. Wie kiezen allemaal voor een burger, ieder met een andere topping. Hoewel ze allemaal wel goed zijn, loopt de smaakbeleving uiteen van ok tot super lekker. Het is in ieder geval zo veel, dat er geen toetje meer besteld wordt. Wel halen we nog wat bier bij het tankstation, want daar is wel behoefte aan. Nadat de jongens nog wat tv hebben gekeken laten we Klaas Vaak zijn werk doen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *