van Wijck on the road again

Alle blogs van onze reizen

Dag 9, Mount Carmel Junction – Panguitch. “Mooi oranje is niet lelijk”

170725 Mount Carmel Junction - Panguitch (2)We worden wakker in een rare situatie, het regent buiten. Niet een beetje, maar gewoon veel. De plassen liggen op de golfbaan. Ontbijten doen we op de hotel kamer en als we de auto inpakken, past ie precies zo onder het afdakje dat we droog kunnen inpakken. We vertrekken naar de Bryce Canyon, toch een van de mooiste parken met de rode pilaartjes.

 

170725 Mount Carmel Junction - Panguitch (109)
De hoodoos van de Bryce Canyon

Ook in de Bryce regent het nog en blijken veel trails flink wat modder te bevatten. 170725 Mount Carmel Junction - Panguitch (3)Daar komt nog bij dat je ook een aantal hoogte meters hebt, dan is zo’n modder stroompje niet al te prettig. We rijden dus maar helemaal naar het einde van het park om daar de Bristlecone loop trail te doen. Niet al te lang, maar gezien het weer past dat het beste bij onze behoefte. Bristlecone is een dennen soort, die het goed doet in extreme omstandigheden en die zijn hier op het hoogste punt van de Bryce genoeg te vinden. Het is een mooie hike en af en toe komt er zelfs een zonnetje kijken.

170725 Mount Carmel Junction - Panguitch (93)

Op de terug weg naar de uitgang van het park stoppen we nog bij een paar plekken, waar je vanaf de bovenkant een mooi zicht hebt op de hoodoos. Inmiddels is het al aardig in de middag en komen we ook een mooie plek tegen met picknick tafels. We stoppen om daar te gaan lunchen. Als we alles op tafel hebben staan blijkt dat het een veel gebruikte plek is, in no-time worden we omringd door eekhoorntjes die een graantje mee willen pikken. 170725 Mount Carmel Junction - Panguitch (120)Ze zijn niet schuw te noemen en komen aardig dichtbij, wel gezellig zo. Dan is het tijd om het park weer te verlaten en een kort ritje te maken naar ons motel in Panguitch. Het blijkt een oud stadje te zijn met de karakteristieke geveltjes, zoals je in de westerns ziet. Ook het motel is zoals een Amerikaans motel moet zijn. Auto voor de deur en een best ruime kamer. Er blijkt ook een BBQ te staan, tijd voor de eerste real American BBQ. We gaan naar de shop om de hoek om daar vlees in te slaan. Even goed kijken wat we nodig hebben want één rib-eye is al een half kilo. Nog wat gehakt, worstjes en sla en we zijn goed voorbereid voor vanavond.

170725 Mount Carmel Junction - Panguitch (130)We rijden de auto voor onze kamer weg en maken daar een mooi BBQ plaatsje van. De plek waar hij nl. stond zit vol mieren en daar moeten we natuurlijk niets van hebben. De BBQ doet het goed en we hebben een heerlijk diner zo lekker buiten. In plaats van brood een keer wraps gemaakt met een of andere kaas spread en sla en dat bevalt prima. Als toetje nemen we koffie met een macadamia cookie en het feest is weer compleet. Daarna wordt er nog wat gelezen en op de telefoon gespeeld om daarna lekker te gaan slapen.

2 Replies to “Dag 9, Mount Carmel Junction – Panguitch. “Mooi oranje is niet lelijk””

  1. rwroorda

    Hij gaat lekker daar in The West States. Hebben jullie ook rekening gehouden met overgewicht. En dan bedoel ik niet de koffers maar …….. . Al dat eten ziet er ook nog goed uit en zal zeker smaken voor een aantal weekjes. Mooie omgeving en niet druk zo te zien. Soms helemaal alleen is ook fijn als je op vakantie bent. Nogmaals geniet ervan. Nog één vraagje. Waar is de foto met een grijns achter het stuur. Gr. Ron en Amalia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *