van Wijck on the road again

Alle blogs van onze reizen

Los Angeles naar Seattle. “Back in the U.S.A.”

Dag 1. Via Londen naar LA

Om 8.30 opgehaald door Daan. Iets later was dan ook alles ingepakt en konden we vertrekken. Op Schiphol stonden al veel mensen op ons te wachten, of eigenlijk voor ons. We waren goed op tijd, nog geen uur gewacht om alle bagage te droppen. Al met al geen probleem om onze vlucht op tijd te halen.

 

Het was een mooi vluchtje van Amsterdam naar London. Eerst de kustlijn van Nederland goed kunnen zien en daarna een paar extra rondjes boven Londen gevlogen. De lunch aten we bij giraffe, al was er geen broodje giraffe te krijgen. Toch wist iedereen wel iets te bestellen dat goed smaakte.

Nu tot 16.10 wachten op onze volgende vlucht, de plas over naar LA in een mooie A380. We zitten lekker bovenin en ruim?.
Het binnenkomen in Amerika ging vrij eenvoudig. Eerst natuurlijk onder een dikke stars and stripes door. Daarna zagen we een hoop self-service machines om een foto te maken en vingerafdrukken af te staan. Dan nog even langs de officer, die vriendelijk vraagt wat je gaat doen en ons een prettig verblijf wenst. De koffers hebben we ook al vrij snel en moeten dan in een enorme rij aansluiten om de bagage door de douane heen te loodsen. Dat blijkt zeer snel te verlopen en binnen 1 uur na landing stonden we op de shuttle te wachten die ons naar onze bolide zou brengen.

 

En wat voor één. Eerst kwamen ze aan met een Nissan, maar op de vraag of er ook een Amerikaanse auto was, zeiden ze dat ik dan 15 minuten moest wachten. Binnen nog geen 5 minuten kwam er een dikke ford Expedition voor gereden, tijd voor een big smile?. Alles zit erop en eraan, klaar om ermee naar het hotel te gaan.

Het hotel zit op een paar minuten rijden en bevalt goed. Een prima kamer en een zwembadje buiten, geen straf dus. Op advies van de hotelmanager kijken we aan de overkant of we iets kunnen eten. Dat blijkt toch allemaal iets te vies te zijn en eigenlijk willen we het liefste een Jack in the Box en laat die nou niet heel veel verder te zitten.
Met een vol buikje duiken we rond 12 uur het mandje in en slapen al snel.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *