van Wijck on the road again

Alle blogs van onze reizen

Dag 23, Great Sand Dunes – Frisco

140823 Route

140823 Great Sand Dunes-Frisco (2)De great sand dunes liggen in de middle of nowhere en dat is ook te merken als we wakker worden. Het is stil, op wat geluiden uit de natuur na. Dat is pas lekker wakker worden. Een eerste blik door de schuifdeur reikt niet tot de zandduinen, deze liggen achter een witte mist. Dan maar onderaan het bergje een broodje halen. Het brood is ooit vers gemaakt en is nu nog zacht, heel bijzonder en een goede gelegenheid om de BBQ maar eens aan te zetten voor een getoast boterhammetjes. Een heerlijk ontbijt in de frisse ochtend (het is zo’n 10oC) met een doorkomend zonnetje, stiekem best wel lekker. 140823 Great Sand Dunes-Frisco (3)Al snel is alle mist opgelost en kijken we alsnog uit op de bergen met zand. De ook beneden gekochte aardbeien melk van Niels blijkt al een week geleden niet meer verkocht te mogen worden, die gaat dus terug. Een watertje is ook het ergste niet. Na het ontbijt is het doek van het zwembad afgegaan, dus wordt er nog lekker gezwommen voordat we naar de zandduinen gaan. Eerst worden er nog een paar foto’s van de kolibrietjes genomen die het erg druk hebben om het suikerwater uit de drinkflesjes op te drinken.

140823 Great Sand Dunes-Frisco (4)

We willen wel wat lopen in de zandduinen, dus in het visitors center gekeken wat er mogelijk is. Het blijkt een loopje van 1 uur een zandduin op en 1 uur af te zijn. De mannen zijn er snel uit: Dat doen we dus niet. We rijden wel het park in en nemen nog een mooie dirt road totdat de borden echt serieus gaan waarschuwen dat je niet meer verder moet gaan zonder 20 psi uit je banden te laten lopen omdat je anders zeker vast komt te zitten. Dat wordt ons teveel en we keren om. Daar blijkt een leuk hertje ons onder een boom op te wachten waar we natuurlijk alle tijd voor nemen om naar te kijken en foto’s van te nemen.
140823 Great Sand Dunes-Frisco (47)Daarna lonken de Rocky’s, we gaan snel op pad. Net voordat we de bewoonde wereld weer bezoeken komt er een geocache op ons pad. Die nemen we natuurlijk even mee, net zoals de UFO-cache, waar een B&B helemaal rondom aliens en ufo’s is opgezet: humor. De rit is zeer afwisselend, grote platte vlakken (op 2500 meter hoogte) en natuurlijk de berg etappes die ons zelf naar een respectabele hoogte van 3434 meter brengen. Indrukwekkend zijn de beelden van rotsen, sparren, groen en water dat aan ons voorbij trekt. De lunch bestaat uit een subway bezoek, waar we al aardig bedreven worden in het samenstellen van het ideale broodje, dat wordt nog afkicken met de zelfgebakken boterhammetjes met kaas.

Eenmaal aangekomen in het hotel is het tijd voor een laatste wasje, wat voor de mannen een mooie aanleiding is om het zwembad te verkennen. Het is een aardig badje met een enorme jacuzzi, daar kunnen ze zich wel in vermaken. 2014-08-23 15.55.18Nadat de was is uitgehangen rijden we eerst nog even langs de Walmart, want één broek van Niels bleek bij nadere inspectie toch niet zo goed te zitten als gehoopt. Gelukkig kunnen we deze snel ruilen en gaan we in het dorp op zoek naar een leuk restaurantje. Er is een lange straat met winkels en restaurantjes. Na wat heen en weer gereden en gelopen te hebben zien we een leuke tent. De verwachting wordt waargemaakt, we eten er heerlijk. Goed bereid met verschillende kruiden en smaken en dat voor Amerika, jummie. De Safeway zit tegenover het hotel, dus daar een lekkere Starbucks halen. Bij een kort rondje door de winkel lopen we tegen de taartjes aan waar we “maar” twee puntjes van kopen. Helaas blijkt de Starbucks al dicht en mochten we niet zelf aan de slag gaan in het shopje. Dan maar de koffie uit het hotel, het is niet anders. Het halve taartpuntje is meer dan genoeg en compenseert de koffiesmaak zeer goed. Om niet alle spelletjes voor joker meegenomen te hebben doen we met de hele familie een spelletje op het bed en is het al weer kindertjes bedtijd, waar we ons maar aan hebben gehouden.

2 Replies to “Dag 23, Great Sand Dunes – Frisco”

  1. rwroorda

    Hi guys,

    Hè hè, we zijn toe aan een bakkie koffie na jullie reisverhalen en we zijn net terug uit Seattle. Ja, Floortje Dessing vroeg ons met haar mee te gaan en dan zeggen wij geen nee. We verkenden de stad, waren op de pike market en in fremont. Toen ook nog even naar Boeing, want we waren in de buurt. Wat een gigantisch bedrijf, daarover kunnen jullie ons veel meer vertellen. Kortom een leuk tussendoortje en zo kunnen we met jullie meepraten.

    Ron komt jullie woensdag op Schiphol ophalen. Klopt aankomsttijd 12.40 uur? Hij wacht jullie op in de aankomsthal. Moet er een aanhanger meekomen of meer een type zeecontainer. Indien niets van dit alles, dan zal er ook wel iets van de spullen op schoot kunnen.

    We hebben genoten van jullie verhalen. We konden echt voelen dat jullie een geweldige reis hadden. Mooi dat we daar een graantje van mee mochten pikken.

    We wensen jullie een goede en voorspoedige reis toe en verwelkomen jullie weer graag op Nederlandse bodem.

    Big hug,
    Ron & Amalia

    • wijusa

      haha,

      Leuk dat je ons wilt ophalen. Zal inderdaad wel een tasje op schoot worden ?

      Als er geen vulkanen gaan spugen klopt het inderdaad.

      vlucht KI670 van 17:20 vertrek Denver-Keflavik

      vlucht KI502 vertrek 7:40 aankomst 12:40 Keflavik – Amsterdam

      Verzonden met Windows Mail

      Van: wijckusa2014
      Verzonden: ‎zondag‎ ‎24‎ ‎augustus‎ ‎2014 ‎12‎:‎45
      Aan: Philip van Wijck

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *