van Wijck on the road again

Alle blogs van onze reizen

Dag 22, Mesa Verde-Great Sand Dunes,

140822 Route

140822 Mesa Verde-Sand Dunes (12)
Palace garden

Tja, we raken toch wel wat aan deze tijdzone gewend. De wekker wil ons om 7 uur wakker hebben en dat is niet alom gewaardeerd. Toch is iedereen een kwartier later wel in de actie modus al is het op turtle speed. Om acht uur hebben we de auto weer ingeladen, uitgecheckt en staan we voor het restaurantje waar je kunt ontbijten. De keuze bestaat vooral uit ei, dus dat nemen we maar. Bas niet, die gaat voor kaas en jam. We hebben een prachtig uitzicht over het park, we zitten dan ook erg hoog. Het ontbijt smaakt er in ieder geval een stuk beter door. Na deze verwennerij moeten we nog een half uur rijden naar de Palace Garden, waar we een rondleiding krijgen. De ranger weet er veel vanaf en praat duidelijk zodat iedereen er iets van opsteekt. We hebben heel veel uiteenlopende zaken gehoord en zijn veel te weten gekomen over deze steden van de Pueblo’s en waarom deze zijn gebouwd.140822 Mesa Verde-Sand Dunes (34) Na deze tour gaan we nog het Spruce Tree House bekijken, zonder gids maar met een boekje. We kunnen hierbij op plaatsen komen, waar we bij de vorige tour over hebben gehoord. Toen we in een Kiva (een ondergrondse godsdienstige plaats, maar ook een woon/slaapkamer) stonden merkte we dat deze nog best wel ruim is. Na deze interessante bezichtiging gingen we op weg naar de walmart, want er moest nog het een en ander gehaald worden. Nou, dat is gelukt. Een berg spijkerbroeken voor weinig en ook maar meteen een tas, want het zou allemaal best wel eens niet meer goed kunnen passen op de terugweg

140822 Mesa Verde-Sand Dunes (53)
BBQ bij de Sand Dunes

De route naar de Great Sand Dunes is gevarieerd. Van een dik vers asfalt tot aan een dirt road, zonder kuilen dit keer. Al met al kunnen we prima doorrijden en verslaan we de prognose aankomsttijd van de navigatie met gemak. Na eerst op een camping te zijn uitgekomen is de Lodge gemakkelijk te vinden. Ook hier is het uitzicht weer prachtig, je kijkt recht naar de duinen. Ook is het wat fris, zo’n 12oC. We zitten dan ook wel op 2500 meter, maar toch. Op deze plek is het aanbod van restaurants bepekt tot 1.

140822 Mesa Verde-Sand Dunes (66)
Fire in the hole

Dit wisten we al dus we hebben alle ingredienten voor een BBQ gehaald en maken dankbaar gebruik van de aanwezige gasbarbecues. Naast een mooi uitzicht op de duinen is het ook voor de zon tijd om even buiten beeld te zijn, wat natuurlijk weer een mooi gezicht oplevert. Uiteindelijk zijn we te laat om nog te kunnen zwemmen, dat komt dan morgen wel weer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *