van Wijck on the road again

Alle blogs van onze reizen

Dag 19 Zion

140819 Zion (45)
De hoge Emerald waterval in Zion
140819 Zion (16)
These mist covered mountains

 

We worden wakker met een vreemd iets buiten onze kamer. Het blijkt regen te zijn, bij een temperatuur van rond de 18 graden, vreemd. Wel lastig, want we willen vandaag een mooie trail lopen in het Zion NP. We ontbijten eerst met een lekker broodje op de hotelkamer en gaan dan op weg naar Zion, dat vlak bij het hotel ligt. Omdat het nog een beetje regent, nemen we de shuttlebus helemaal tot het einde van het pad, een ritje van 40 minuten. Er zit ook een ranger (v) in de bus die bijkant in hogere sferen beland op het moment dat ze de watervallen ziet lopen, een prettige bijkomstigheid van de regen. Als we uitstappen om een trail te doen is de regen al bijna gestopt en zal het niet lang meer duren voordat wij onze jassen uitdoen om lekker in een polo verder te lopen.

 

 

140819 Zion (37)
De weg is niet eenvoudig.

De Kyenta trail naar de Emerald watervallen lijkt ons wel iets, die gaan we lopen. Het is een onverhard pad over de bergen dwars door de natuur heen. De Emerald watervallen kunnen we nu op drie manieren zien, van boven, midden en onderaf. Alles is eigenlijk even mooi en ook hier weer veel mooie uitzichten. Bij Zion Lodge nemen we nog wat lekkers voordat we tevreden de shuttle weer instappen op weg naar het volgende hotel. Deze ligt aan de andere kant van Zion, zo’n 31 kilometer verderop. Onderweg moeten we nog door de Zion tunnel heen, die niet breed genoeg is om twee campers elkaar te laten kruisen. De tunnel wordt dan leeg gemaakt, zodat iedereen heelhuids de bestemming kan bereiken. Wij zijn de laatste auto voor een camper en krijgen de estafette stok van de ranger mee. Deze moeten we aan het einde van de tunnel weer afgeven, zodat ze weten dat de tunnel schoon is. Simpel en leuk dat wij de stok mochten meenemen. Na de tunnel moet ik net na een bocht vol in de ankers. Een schaap met horens besluit vlak voor mijn auto over te steken en ik wil hem (of haar) daar niet bij hinderen. Rakelings loopt het grote beest vlak voor de auto langs: cool.

140819 Zion (62)
De band mag niet meer verder mee

 

We hebben een kamer aan het zwembad, dus kan er weer lekker gezwommen worden. Helaas voor meneer Band zal dit zijn laatste rustplaats inluiden, hij is nu in 3 stukken. We kennen nog een leuk restaurantje van de vorige keer waar we nu ook weer gaan eten. Er staan hier overigens maar een paar gebouwen, dus is ook de keuze van restaurants redelijk overzichtelijk. Na het eten vinden we nog twee geocaches, waarvan één op ruig terrein. Erg leuk om daar ook eens geweest te zijn. Als we terugkomen kunnen we nog even een duik nemen in het zwembad voordat we de oogjes sluiten.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *