van Wijck on the road again

Alle blogs van onze reizen

Dag 18, Las Vegas-Springdale

140818 Route
317 km, 4.5 uur

De ochtend start traag maar uiteindelijk staat toch alles weer in de auto. Het ontbijt is wat lastiger. Het buffet van CircusCircus is niet iets wat wij graag willen, maarja wat dan wel. De Mac blijkt na 11 uur geen ontbijt meer te serveren dus ook geen optie. We vinden een iHOP (international House of Pancakes) waar we niet de enige gasten zijn, we moeten een kwartiertje wachten. Gelukkig serveren ze ook andere gerechten dan alleen pancakes dus iedereen had een lekker ontbijt. Bas had zelfs een enorme stapel chocolade chip pancakes met een grote laag slagroom erop, prachtig en veel te veel om op te eten. Opvallend is dat sommige bezoekers een dergelijk gerecht als ontbijttoetje namen, het blijven rare lui die Yankees.

140818 Las Vegas-Springdale (1)140818 Las Vegas-Springdale (3)140818 Las Vegas-Springdale (5)140818 Las Vegas-Springdale (25)

140818 Las Vegas-Springdale (40)
De Fire Wave

140818 Las Vegas-Springdale (22)Op weg naar de Valley of Fire (een statepark) daalt de temperatuur gelukkig wat. Het is ook licht bewolkt, we zijn er blij mee. In de Valley of Fire willen we in ieder geval één mooie rots bezoeken, de Fire Wave. Op het parkeerterrein krijgen we bijna de deur niet open van de enorme wind en de temperatuur is inmiddels ook flink opgelopen naar rond de 40oC.  We nemen allemaal een volle fles water mee en gaan op pad over moeilijk terrein. We lopen over en door een prachtig stukje natuur. We komen ook nog een lokale bewoner tegen, die zich bewegingsloos laat bewonderen. Na een tijdje is daar de Fire Wave, een mooi plekje om prachtige foto’s te maken. Dan weer terug naar de auto, terwijl het zonnetje af en toe doorkomt en het extra warm maakt. In de auto zijn we uit de wind en merken we pas hoeveel we zweten, gelukkig hebben we allemaal genoeg gedronken en zorgt de airco voor de nodige verkoeling. Het is nog een aardig ritje naar Zion, waar we gaan slapen. We kruisen een stukje door Arizona om in Utah onze klok een uur vooruit te zetten. We hebben een mooie kamer met prachtig uitzicht op de Zion bergen. Na het diner gaan de jongens nog even een kwartiertje zwemmen om daarna in een diepe slaap te vallen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *