van Wijck on the road again

Alle blogs van onze reizen

Dag 1, Amsterdam – Reykjavik

Tegen het einde van de dag worden dan toch de koffers gepakt, de reis gaat nu echt beginnen. De belangrijkste spullen die elke keer niet gemakkelijk te vinden zijn hebben de afgelopen dagen een plekje gekregen op het logeerbed. We kunnen dus snel klaar zijn. Dat moet ook wel, want over een uurtje of 3 moeten we al in de auto zitten op weg naar Schiphol.

Om 8 uur staat dan toch alles maar weer netjes in de station van de buuf. De ruimte van de bolide blijkt, gezien de bagage, toch wat tegen te vallen. Het past maar net en dat is dan ook goed voor wat nodig is.140801 Vertrek AMS-KEF (2)

140801 Vertrek AMS-KEF (1)

 

Na de lekkere lift naar het vliegtuig lopen we langs alle bloemen van MH17. Erg indrukwekkend, we zijn er stil van. Ook Bas en dat is best opmerkelijk gezien de stress die de start van zo’n reisje met zich mee brengt. Het inchecken en alle security checks gaan lekker snel en we kunnen nog even lekker in de lounge stoelen naar wat heen en weer rijdende vliegtuigen kijken, voordat het tijd is om zelf in beweging te komen. We vliegen met Iceland air naar IJsland, wat op zich niet zo’n hele rare reis is als je de routes van Iceland air bekijkt. De hele wereld lijkt wel logisch met elkaar verbonden te zijn via IJsland. De reis bevalt prima, ook al stijgen we flink later op dan de geplande tijd. Het vliegtuig was dan wel op tijd vertrokken, het duurde nog even voordat de in Haarlem zaten en we het ruime sop konden kiezen.

 

 

Het was een prima vlucht en bij aankomst in IJsland stond de bus al op ons te wachten om ons bij de accommodatie te brengen. Dit bleek een mooi appartement te zijn met 2 slaapkamers en een ruime woonkamer. Inmiddels is het al laat genoeg om onder de wol te kruipen wat de dan ook snel doen.

 

icelandair

De wereld zit aan elkaar geknoopt in IJsland

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *